Speltips inför Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 24/5: Fördel gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 22 May 2017

Inför Game 6 är det Pittsburgh Penguins som har chansen att säkra sin plats i Stanley Cup-finalen. För att hålla sig vid liv i det här slutspelet måste Ottawa Senators vinna sin sista hemmamatch i konferensfinalen.

Ottawa Senators åkte på en riktig käftsmäll i den senaste matchen mot Pittsburgh Penguins. Efter att inlett matchen i ett rasande tempo kunde Penguins gå upp till 4-0 redan efter den första perioden och hade därigenom dödat tillställningen redan efter 20 spelade minuter.

Till slut skrevs matchens resultat till hela 7-0, något som gör att Penguins nu har införskaffat sig en matchboll i den här konferensfinalen. Laget är plötsligt bara en vinst ifrån att säkra en plats i Stanley Cup-finalen. Märk väl att de dessutom har två chanser att ta den där vinsten.

Först ut är Game 6 i Kanada. Tänk på att Penguins vann här så sent som för ett par dagar sedan, efter en visserligen galet jämn match. Några 7-0 lär vi inte få sen den här gången, men visst är det läskigt för Senators att behöva studsa tillbaka från en så pass ordentligt käftsmäll.

Allt kan avgöras – det påverkar

När allting kan avgöras är det självklart att matchens karaktär blir något annorlunda än en match tidigt i matchserien. Det gör bland annat att lagen kan vara lite mer rädda för att göra misstag, åtminstone Senators, som alltså inte har råd att förlora. Det kan också göra att ett mål åt endera håll verkligen öppnar upp tillställningen spelmässigt.

Det finns en rad spelare som är osäkra till spel för Pittsburgh Penguins inför Game 6. Inte mindre än fyra spelare kommer att testas sent och kan mdeverka om allt går som laget önskar. Det rör sig om Justin Schultz, Patric Hörnqvist, Tom Kuhnhackl och Chad Ruhwedel. den som garanterat missar matchen är Kris Letang, vars nackskada håller honom borta resten av den här säsongen.

Hemmalaget å sin sida har ett par förödande skavanker inför matchen. Cody Ceci, Erik Karlsson och Derick Brassard – tre riktiga nyckelspelare – dras alla med skadebkymmer inför matchen. Det ska sägas att samtliga tros spela, men frågan är om de kan prestera på samma höga nivå som vi har gjort oss vana vid? Det är helt klart ett orosmoment för hemmalaget, det går inte att bortse från. Det är mer osäkert huruvida Mark Borowiecki och Alexandre Burrows kommer att kunna medverka överhuvudtaget. Båda testas sent för sina respektive benskador.

Med dessa skadebekymmer färska i minnet måste vi säga att det trots allt är Penguins som går in till den här matchen med skönast känsla. Segern senast gav självförtroende och med ett potentiellt sargat motstånd på isen finns det ingen anledning att hålla tillbaka.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,88 gånger pengarna hos 888sport. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 24/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: