Speltips inför Pablo Carreno-Busta – Grigor Dimitrov 17/11: Underspel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 15 November 2017

Grigor Dimitrov ser löjligt stark ut i ATP World Tour Finals så här långt. I den tredje omgången är det Pablo Carreno-Busta som ska försöka stå emot bulgaren.

Den något märkliga, men väldigt underhållande, turneringen ATP World Tour Finals rullar vidare med ett par matcher även den här fredagen.

Våra ögon riktas mot kvällsmatchen mellan Pablo Carreno-Busta och Grigor Dimitrov, där den spontana känslan på förhand är en viss förvåning över att spanjoren är med i turneringen överhuvudtaget. Visst, han har en stark säsong bakom sig, med klättring på rankingen och ett par riktigt tunga skalper som bästa minnen. Å andra sidan är han inte riktigt på den här nivån.

Det har såklart att göra med att ett par tunga namn inte är med här – Andy Murray exempelvis – men det är ändå värt att nämna. Grigor Dimitrov å sin sida har inlett ATP World Tour Finals väldigt övertygande och formen är bevisligen stark. Dessutom ser han ut att ta turneringen på största allvar. Det ska inte underskattas i en så momentumbetonad sport som tennis.

Intensiv inledning igen

Om vi ser till bulgarens två inledande matcher i turneringen ser vi att han två gånger om tagit kommandot redan i första set. Mot Dominic Thiem gav ett tidigt break överläget, vilket räckte hela vägen in till setseger 6-3. Mot David Goffin senast smällde bulgaren till med en käftsmäll direkt, 6-0 i första set.

Spanjoren har bara spelat en match så här långt och där blev det förlust mot Dominic Thiem. Samma spelare som Grigor Dimitrov slog dagen innan. Därmed är det också logiskt att det är bulgaren som är klar favorit i just det här mötet och i våra ögon känns en intensiv start trolig igen.

Ingen av spelarna besitter en överjävlig serve och brukar sällan spela väldigt långa set. Det talar för tidiga breaks och set som slutar med max tio game. I det första setet tror vi åter på en stark inledning från Grigor Dimitrov.

Under 9,5 game i första set spelas därför till 1,95 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 9,5 game (första set)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 17/11
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: