8 juni 2018 speltips atp Franska Öppna Rafael Nadal Juan Martin Del Potro speltips

Speltips inför Pablo Carreno-Busta – Rafael Nadal 7/6: Helspanskt möte

OBS! FRAMFLYTTAD! Först i den femte omgången i Roland Garros stöter storfavoriten Rafael Nadal på ett motstånd som kräver en lite större ansträngning. Kan Pablo Carreno-Busta streta emot?

Inför turneringen var Rafael Nadal solklar favorit. Med tanke på hur övertygande spanjorens spel har sett ut under den första veckan finns det ingen anledning att övervärdera favoritskapet.

Benoit Paire, Robin Haase, Nikoloz Basiliashvili och Roberto Bautista Agut har alla besegrats enkelt, i raka set varje gång. Totalt har Rafael Nadal tappat 20 game på fyra matcher. Det är i snitt fem game (!) per match och då är det ändå femsetare vi pratar om. Det är ett ohyggligt bra facit.

Visst, Rafael Nadal har inte haft det tuffaste av spelschema så här långt, men spelet ser ruskigt övertygande ut. Det går inte att blunda för. I den femte omgången väntar nu den absolut tuffaste motståndaren hittills, i den mycket formstarka spanjoren Pablo Carreno-Busta.

Här kan utmanaren streta emot bättre

Vad som varit signifikativt för Rafael Nadals motståndare så här långt är att de helt saknat vapen för att störa spanjoren ordentligt. Det har till slut blivit rena rama promenadsegrarna och Rafael Nadal har egentligen aldrig varit ordentligt hotad. Han har blivit breakad någon enstaka gång, men då snarare på grund av lite nonchalant inställning i just det gamet.

Känslan är att Pablo Carreno-Busta är den första motståndaren som Rafael Nadal behöver steppa upp mot och då förmodligen med minst ett snäpp. 25-åringen har nämligen varit vass så här långt och har slagit ut tunga spelare som Grigor Dimitrov och Milos Raonic. Nu är det i för sig inga grusspelare, men en väl fungerande serve och en fantastisk rörlighet har gjort att Pablo Carreno-Busta helt enkelt nött ner sitt motstånd. Även fall det ska extremt mycket till för att han ska kunna störa Rafael Nadal på allvar så tror vi att storfavoriten stöter på sitt tuffaste motstånd hittills.

Pablo Carreno-Busta +9 game (asian handicap) spelas till hela 2,25 gånger pengarna hos Betway. Ett rimligt slutresultat är typ 6-4, 6-4, 6-2. Då skulle spelet sitta. Vi tror inte att Rafael Nadal defilerar hem mer än möjligen ett set.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pablo Carreno-Busta +9 (asian handicap)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 7/6
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Pablo Carreno-Busta: 5%
Rafael Nadal: 94%
Över 3,5 set: 30%
Under 3,5 set: 76%