Speltips inför Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 30/5: Inte mycket att vänta på

Simon Pålsson Publicerat: 29 May 2017

Det finns ingen anledning att låta foten smyga på bromsen i den första finalmatchen mellan Pittsburgh Penguins och Nashville Predators. Här lär gästerna ha goda möjligheter att såra sina motståndare.

Stanley Cup-finalen drar så äntligen igång under natten till tisdag svensk tid. Det var nog inte många som trodde att årets final skulle avgöras mellan Pittsburgh Penguins och Nashville Predators, men så är alltså fallet.

Det här är två lag som på olika vis har förtjänat sin plats i finalen. Penguins har haft en tuff resa i de två senare omgångarna, där laget slagit ut både Washington Capitals och Ottawa Senators. Känslan är att det fortfarande finns en del att ta av i detta Penguins, vars toppar är extremt höga, men vars dalar och mindre bra prestationer ibland kan vara förödande.

Det råder dock ingen tvekan om att det är Nashville Predators som är årets stora utropstecken. Efter att ha slagit ut Chicago Blackhawks i den första rundan fick svensklaget, där bland annat Filip Forsberg har en framträdande roll, många blickar på sig. Laget levde upp till de nya förväntningarna och avverkade därefter både St Louis Blues och ett offensivt starkt Anaheim Ducks. Imponerande nog tog man sig förbi Ducks trots att nyckelspelaren Ryan Johansen skadade sig tidigt i den matchserien.

Nashville Predators går på knock

1,65 – 2,27

Så fördelar spelbolagen oddsen på Stanley Cup-guld efter att den här matchserien har spelats klart. Det är med andra ord ett klart favoritskap till förmån för Penguins, men konstigt vore väl annars. Inte nog med att laget har en offensiv spets av episka mått, det finns också en något bättre rutin och erfarenhet av liknande situationer i deras lag.

Det unga, frejdiga och så charmiga Predators har dock en konkurrensfördel i att man går in som underdogs. Det är en roll laget har tyckt om hela slutspelet och nu finns det ingenting att förlora. Det här känns som ett starkt kollektiv, som både är stabila defensivt och är påhittiga offensivt. Filip Forsberg och Victor Arvidsson är två spelare som i stort sett alltid – känns det som i alla fall – gör poäng framåt.

I tidigare matchserier har vi sett ett Predators som inte är rädda för att gå framåt även på bortaplan. Laget är starka i kontringsspelet och trivs också i rollen som det lag som får ligga och lura lite. Med tanke på att det nu väntar två matcher i Pittsburgh tar vi för givet att laget kliver in med inställningen att gå på knock direkt. Det finns inte mycket att vänta på. Både mot Blues och Ducks inledde Predators matchserien med en seger och minst tre gjorda mål på bortaplan. Starkt.

Därför spelar vi Nashville Predators över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 2,15 gånger pengarna hos Betway.

Mike Fisher och Craig Smith väntas finnas med i matchtruppen för Preators, men Kevin Fiala och Ryan Johansen är inte fria från sina skador. Hemmalaget lär få klara sig utan Kris Letang, Tom Kuhnhackl, Patric Hörnqvist och möjligen även Chad Ruhwedel.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Nashville Predators över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 30/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: