Speltips inför Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 9/6: Låt oss köra vidare

Simon Pålsson Publicerat: 6 June 2017

Vi fortsätter med vårt vinnande koncept när Game 5 i Stanley Cup-finalen mellan Pittsburgh Penguins och Nashville Predators nu står för dörren. Här är tanken att dubbla degen.

3 av 4 spel på Stanley Cup-finalen har suttit som en smäck. Den gemensamma nämnaren för samtliga spel är att de har spelats till Nashville Predators fördel.

Trots att laget – som fullkomligt kryllar av framstående svenskar – inledde finalserien med två raka förluster på bortaplan är känslan att det är Predators som varit det något vassare laget sett över både slutspelet och matchserien i sig. Det lyckades man också kapitalisera på i de två efterföljande mötena, båda på hemmaplan, där det blev två vinster. Det gör att vi nu har 2-2 på tavlan efter fyra spelade matcher.

Inför Game 5, som åter spelas i Pittsburgh, tänker vi fortsätta på den inslagna vägen. Det finns ingen större anledning att ändra på ett vinnande koncept. 5-1 och 4-1 inför sin egen hemmapublik gör att Predators har med sig ett väldigt självförtroende inför bortamötet med Pittsburgh Penguins natten till fredag. Om det ska bli guld måste laget dessutom vinna minst en match på bortaplan och det känns som att det inte blir bättre förutsättningar än här och nu.

Predators kommer alltid att hota

Oavsett hur matchbilden ser ut har Predators visat sig ha ett starkt powerplay och ett finurligt anfallsspel i övrigt, med många tekniskt skickliga spelare som kommer till skott- och mållägen i alla möjliga situationer. Just flexibiliteten och det faktum att laget är så svårfångade gör dem omöjliga att räkna ut.

Känslan inför Game 5 är att Predators kommer att fortsätta hota. Med två så offensivt tunga lag tror vi på ytterligare en öppen matchbild, troligen till följd av något eller några tidiga mål. Det i sig gynnar också Predators, som tycker om att få ytor att laborera på.

Nashville Predators har fortsatt Colin Wilson, Ryan Johansen och Kevin Fiala på skadelistan. Samtliga missar även Game 5 i den här spännande matchserien. Dessvärre har även P.K. Subban vissa skadebekymmer inför matchen. Den hårdföre backen har problem med sin ankel, men de senaste rapporterna gör gällande att han kommer till start ändå. Det är trots allt en tuffing.

I Pittsburgh Penguins är det samma fyra spelare som tros stå utanför även den här gången. Kris Letang, Chad Ruhwedel, Tom Kuhnhackl och Nick Bonino – där den sistnämnda är närmast en comeback – väntas alla stå utanför matchtruppen. Det kunde helt enkelt ha varit värre även för Penguins del.

Vi fortsätter som sagt på den lyckosamma inslagna vägen med spel på gästerna. Nashville Predators över 2,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 2,00 gånger pengarna – alltså dubbla degen – hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Nashville Predators över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 9/6
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: