27 april 2018 Pittsburgh Penguins Washington Capitals speltips NHL slutspel Stanley Cup

Speltips inför Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 14/5: Målmarknaden i fokus

Nu är det dags för den östra sidan att avgöra vem som blir mästare. Pittsburgh Penguins gör upp med Ottawa Senators i konferensfinalen. Här har vi goda förhoppningar om underhållning.

På den östra sidan ställs Pittsburgh Penguins mot Ottawa Senators i konferensfinalen. Det är dessa två lag som gör upp om en plats i Stanley Cup-finalen, där alltså antingen Anaheim Ducks eller succélaget Nashville Predators väntar.

Båda de här kommer från en ganska galen matchserie. Ottawa Senators spelade en drös underhållande matcher mot New York Rangers och lyckades till slut göra en superb insats på bortaplan, i Madison Square Garden, och tog därmed den viktiga fjärde vinsten. Totalt 4-2 i matcher, men det kunde i ärlighetens namn slutat lite hur som helst där.

Ottawa Senators hade dock förmågan att frustrera New York Rangers ordentligt, troligen på grund av det låga försvarsspelet som dödade Rangers försök att spela hockey på deras vis. Mot Penguins är det inte lika säkert att den här taktiken är lika vägvinnande. Det finns som bekant ett par ganska tunga stjärnor i det där laget. Stjärnor som är bra när pucken väl bits fast i offensiv zon.

Här blir det nog åka av

Pittsburgh Penguins gick också en fantastisk matchserie senast. För motståndet stod inga mindre än Washington Capitals. Det stjärnspäckade mötet gick hela vägen till en sjunde och avgörande match. Sidney Crosby och hans Penguins tog där en tung 2-0-vinst på bortaplan. Urstarkt.

Inför den här matchen är känslan att Penguins gäller som klara favoriter, men att Senators går in med hög energi i laget och egentligen inte så mycket att förlora. Generellt sett är det en fin inställning att kunna vila sig mot.

Carl Hagelin och Trevor Daley ser båda ut att missa matchen för hemmalagets del. Den förstnämndas skadebekymmer kom till allmän kännedom så sent som under fredagen. Kris Letang är sedan tidigare långtidsskadad på grund av sina nackproblem. Backen missar resten av slutspelet.

I gästernas trupp ser det ut på ungefär sätt, men två relativt tongivande spelare är högst osäkra till att medverka i det första mötet i Pittsburgh. Viktor Stålberg och Mark Borowiecki har båda skadebekymmer.

Vår känsla är att det blir åka av här. Det är första matchen och det finns ingen anledning att bromsa. Senators vill störa direkt och Penguins har så pass många offensivt tunga kort att de ofrånkomligen blir farliga.

Över 5,5 mål spelas till 2,10 gånger pengarna hos 888sport.

 

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, söndag 14/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 23%
2: 24%
Över 5,5 mål: 49%
Under 5,5 mål: 56%