Speltips inför Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 16/5: Studsar tillbaka

Simon Pålsson Publicerat: 15 May 2017

Efter en tung premiärförlust är det nu Pittsburgh Penguins som har pressen på sig i konferensfinalen mot Ottawa Senators. Det öppnar för ett spel till närmare dubbla insatsen.

Konferensfinalen mellan Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators är framme vid sin andra match. Precis som det första mötet spelas även den här matchen i Pittsburgh.

Nu råder det ingen som helst tvekan om vilka det är som har pressen på sig. På hemmaplan får lagen så gott som alltid iklä sig rollen som favoriter, men i det här läget är det extra utsatt för Penguins. Hemmalaget förlorade nämligen Game 1 och behöver således ta en vinst här för att halka efter ordentligt.

2-1-förlusten i första mötet var dock inget haveri i den bemärkelsen och det finns ingen som helst anledning att misstro Penguins förmåga här. Senators å sin sida kan spela avslappnat och är garanterat nöjda med att få med sig minst en seger hem till Kanada när väl Game 2 också är spelad.

Här studsar hemmalaget tillbaka

Precis som inför Game 1 har Pittsburgh Penguins ett par spelare på skadelistan. Carl Hagelin och Trevor Daley ser båda ut att missa ytterligare en match och i nuläget är det lite oklart när vi får se de båda på isen igen. Kris Letang däremot är långtidsskadad med nackproblem och kommer inte att spela mer den här säsongen.

Läget är liknande hos Ottawa Senators, som fortsatt har två spelare vid sidan om isen. Viktor Stålberg och Mark Borowiecki är ännu inte spelklara med sina respektive skador. Den sistnämnda har varit skadad ett bra tag nu och det är högst osäkert när han är åter.

I vår värld vore det högst överraskande om Penguins tappade två raka matcher på hemmaplan här. Då är uppförsbacken väldigt lång och det är garanterat ingenting som laget vill utsatta sig själva för.

Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid) spelas till 1,94 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 16/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: