Speltips inför Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 26/5: Game 7 på tapeten

Simon Pålsson Publicerat: 24 May 2017

Alla blickar riktas mot Pittsburgh, där den galet jämna konferensfinalen mellan Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators nu ska avgöras. Här tror vi att spetsen fäller avgörandet.

Det galet jämna NHL-slutspelet fortsätter med ytterligare en match som går hela vägen till Game 7. För den neutrala åskådaren har årets upplaga av NHL verkligen varit en höjdare, med spänning i närmast samtliga slutspelsserier så här långt.

Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators gör nu upp om vilket lag som ska få ta sig an Nashville Predators, detta intressanta svenskbetonade poplag, i Stanley Cup-finalen. Båda lagen lär ha en god möjlighet – inte minst med sin tyngd – att besegra Predators, så det står mycket på spel. Å andra sidan lär väl i för sig även finalserien bli ruskigt jämn.

Hur som helst lyckades Senators alltså kvittera till 3-3 i matcher efter en viktig seger på hemmaplan senast. Nu är det dock Penguins som har möjligheten att avgöra det hela inför sin egen hemmapublik och det är såklart en fördel i det här läget. Känslan är också att det är Penguins som har lite mer spets i sitt lag och med världsstjärnor som Sidney Crosby vid rodret finns det verkligen spelare som kan klä sig i rollen som hjälte.

Ett rakt spel på hemmalaget

Det finns flera spelare som riskerar att missa det här sjunde och helt avgörande mötet för Pittsburgh Penguins del. Justin Schultz, Patric Hörnqvist, Tom Kuhnhackl och Chad Ruhwedel är alla osäkra till spel och kommer att testas relativt sent inpå matchstart. Kris Letang är inte tillgänglig mer den här säsongen. Det ska understrykas att Penguins lärt sig att hantera just dessa avbräck och att det egentligen inte behöver vara ett stort problem just här och nu, även fall en fullt frisk matchtrupp såklart är att föredra.

Precis som inför tidigare matcher på sistone finns det två spelare som troligen missar matchen för Ottawa Senators. Backen Mark Borowiecki och forwarden Alexandre Burrows är båda småskadade i benet och väntas fortsätta sitta på läktaren, snarare än i båset.

Det här kan bli en klassisk match och precis som alltid inför en Game 7 är förväntningarna skyhöga. Ett underspel kan absolut vara intressant – det brukar vara gångbart i en sjunde och avgörande match – men ett par mål åt endera håll kan också få effekten att matchen låses upp ordentligt. Det finns inte så mycket att förlora för det lag som ligger under.

Känslan är hur som helst att hemmalaget är klara favoriter här. Det är i den korgen vi lägger våra ägg. Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid) synas till 1,94 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 26/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: