Speltips inför Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 2/5: Gästerna höjer sig

Simon Pålsson Publicerat: 30 April 2017

Efter två raka förluster är det kniven mot strupen som gäller för Washington Capitals. Laget måste höja sig ordentligt för att Pittsburgh Penguins inte ska gå upp till 3-0.

Washington Capitals är illa ute direkt. Trots att laget spelade två raka hemmamatcher i matchserien mot Pittsburgh Penguins står det 2-0 till Penguins. Det är med andra ord hög tid för Capitals att studsa tillbaka här.

2-3 och 2-6 har resultaten skrivits till så här långt. Capitals har uppenbara problem att få stopp på Penguins kreativa offensiv. Att släppa in totalt nio puckar på två matcher – båda dessutom på hemmaplan – är såklart inte bra nog.

Det gör att Capitals nu har kniven mot strupen, ett läge som rimligtvis bör få laget att steppa upp åtminstone en nivå. Det är självklart att det finns mer kvalité i det här laget och det bör visa sig nu. Det är också så att Capitals inte är ett lag som är så beroende av att spela hemma. Tvärtom, faktiskt. Capitals tillhör ligans starkaste lag på bortaplan.

En motreaktion att vänta

Med tanke på att Capitals alltså släppt in nio mål på två matcher väntar vi oss nu ett tydligare defensivt fokus. Det lämpar sig på bortaplan. Därigenom får vi nog se ett mer avvaktande Capitals, åtminstone i bemärkelsen att de inte tar samma risker.

Patric Hörnqvist, Matt Murray och Chad Ruhwedel är tveksamma till spel för Penguins del. Kris Letang är fortsatt nackskadad och väntas inte spela mer den här säsongen.

Gästerna har inga definitiva skador alls att ta hänsyn till. Karl Alzner har dock vissa problem och kan missa matchen. Huruvida han medverkar avgörs närmare matchstart.

Känslan är som sagt att vi får se en mer återhållsam historia i Game 3. Under 6 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,75 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt sex mål, exempelvis om matchen slutar 3.3.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 6 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, tisdag 2/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: