2 februari 2019 washington capitals speltips nhl calgary flames

Speltips inför Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 4/5: Tunga skador påverkar

Det är stora problem med skador i Pittsburgh Penguins inför det fjärde mötet med Washington Capitals i NHL-slutspelet. Nu är frågan om gästerna kan utnyttja det och ta ytterligare en viktig seger.

Washington Capitals tog en livsnödvändig seger senast mot Pittsburgh Penguins och såg tack vare den till att reducera matchserien till 2-1 i matcher. Nu ligger laget plötsligt blott en seger bakom och har chansen att kvittera igen redan natten mot torsdag svensk tid.

Spelbolagen har nu målat upp gästerna som klara favoriter här och det bor troligen på två saker. Dels spelade laget klart bättre senast och såg ut att trivas i ett läge när det är lite kniven mot strupen som gäller.

Därutöver finns det lite nya skadebekymmer att ta i beaktande i hemmalaget nu. Sidney Crosby är såklart det största orosmomentet. Han drog på sig en hjärnskakning – troligen ganska lindrig – i senaste matchen och kommer därmed inte till spel. På läktaren får han sällskap av Conor Sheary, Chad Ruhwedel, Matt Murray och långtidsskadade Kris Letang. Ett gäng tunga avbräck för hemmalaget.

Det blir ett målspel ändå

Det går att jämföra med Washington Capitals, som enligt de färskaste rapporterna inte har några som helst skador eller avstängningar att ta med i beräkningarna här. Det betyder att samtliga spelare därmed finns tillgängliga och det går med andra ord inte att skylla på något sådant om det inte skulle gå vägen här.

Det går helt enkelt att säga att Capitals verkligen har ett fint läge att kvittera här. Med flera nyckelspelare hos Penguins borta vore det klokt att gå intensivt i den här matchen, för att försöka chocka sitt motstånd.

Den typen av matchbild är vanligt när de här båda lagen möts. Det brukar så gott som alltid bli många mål. Bara ett av lagens tolv senaste inbördes möten har slutat med mindre än fem mål totalt. Det säger ändå en hel del. Med så pass många skickliga offensiva spelare är det dock ganska naturligt.

Trots att Sidney Crosby inte finns med i laget har Penguins tillräcklig kvalité för att göra ett målmässigt avtryck här. Capitals lär trycka upp tempot och öppna upp matchbilden, något som talar för mål.

Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap) spelas till 1,76 gånger pengarna hos William. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål, exempelvis om matchen slutar 2-2 efter full tid.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 4/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 25%
2: 41%
Över 5,5 mål: 45%
Under 5,5 mål: 60%