21 mars 2019 Österrike Polen Speltips

Speltips inför Polen – Montenegro 8/10: Offensiven i fokus

Full fart framåt! Det räknar vi med från Polens håll när de ska säkra deras plats i nästa sommars världsmästerskap. Kan Montenegro hålla emot? Tveksamt. Men kan de såra Polen? Möjligt. Målfokus!

Om vi blickar tillbaka på den första av de två septembermatcherna för Polen, där de som en blixt från klar himmel krossades med 0-4 av Danmark, är det den som innebär att polackerna numera är pressade och riskerar att petas ner från gruppens första- och direktplats till VM. Vem kunde tro det?

Laget har visat prov på god moral och därefter plockades Kazakstan ner med stabila 3-0, innan veckans brutala 6-1-knockout av Armenien. Resultaten visar också på en större bild – ett offensivt sprudlande Polen, men svajigare defensivt.

För att Polen med all säkerhet ska hålla Danmark på avstånd krävs dock endast en pinne i den här matchen, som de kliver in som enorma favoriter i. Om det skulle bli en torsk får man förlita sig på att Rumänien kan stoppa danskarnas frammarsch.

Från Montenegros sida sätts alla kort på att vinna här på Nationalstadion i Warszawa. Lyckas de med det, medan Danmark faller mot Rumänien, blir det en målskillnadshistoria om andraplatsen – en historia som Montenegro har två plusmål att hämta in i.

Nio av nio över 2,5 mål

Offensivt är kapaciteten enorm i Polen, vilket nio mål på de två senaste matcherna visar på. Inte så att de mött rena blåbären heller.

Spelaren som sticker ut – och mer eller mindre gör mål på allting – är Polens Robert Lewandowski, till vardags huserande i Bayern München, och han smällde in ett hattrick mot Armenien senast. Han toppar hela kvalets skytteliga, före exempelvis tvåan Cristiano Ronaldo, med makalösa 15 baljor på nio matcher.

Med ett Polen som studsat tillbaka och skickar in mål på löpande band – ja, då kan de på egen hand passera en 2,5-målslina. Särskilt mot ett så pass mycket sämre motstånd. Samtliga av Polens nio kvalmatcher har innehållit minst tre baljor.

Montenegro vet att de måste skrälla och vinna matchen för att kunna lösa playoffbiljetten och är således tvungna att riskera lite när omställningsmöjligheterna dyker upp.

3-1?

Över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid tre mål i matchen – investeras i till 1,90x hos Bet365. Värde minst 10 punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 8/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 8%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 45%