Speltips inför Rafael Nadal – Alexandr Dolgopolov 4/9: Tuffast hittills

Simon Pålsson Publicerat: 4 September 2017

Rafael Nadal och Alexandr Dolgopolov gör upp om en plats i den femte omgången i US Open. Här finns det all anledning att tro på en underhållande tennismatch mellan två bra spelare.

Nu börjar det hända saker i US Open. I den fjärde omgången är det dags för en riktig smaskig match, när favoriten Rafael Nadal tar sig an Alexandr Dolgopolov.

Här har vi två spelare som har imponerat på lite olika sätt så här långt. På ena sidan har vi förhandsfavoriten Rafael Nadal, som tillsammans med Roger Federer var tilltänkt potentiell vinnare av hela turneringen på förhand.

Han har sett ganska beslutsam ut under de tre första omgångarna. Nu har spanjoren i för sig haft ett väldigt enkelt schema. Dusan Lajovic, Taro Daniel och Leonardo Mayer har alla besegrats. Det har varit tydligt att Rafael Nadal inte varit helt mentalt påkopplad, för spanjoren har tappat set mot både Taro Daniel och Leonardo Mayer. Det gör han såklart inte när han är som bäst. I våra ögon handlar det mer om den mentala biten än någonting annat, varpå vi räknar med en Rafael Nadal som jackar upp mer och mer.

Här krävs betydligt mer

I den fjärde omgången väntar alltså Alexandr Dolgopolov. Här råder det ingen som helst tvekan om att det krävs en bättre insats från Rafael Nadal för att det ska bli avancemang. Ukrainaren är bättre än samtliga spelare han har mött så här långt. Därtill ser formen riktigt behaglig ut för Alexandr Dolgopolov.

28-åringen – som faktiskt har två vinster på nio matcher mot Rafael Nadal – har slagit ut tunga spelare som Tomas Berdych i fyra set. Därtill har Viktor Troicki passerats i raka set, medan Jan-Lennard Struff blev en riktigt tuff nöt i den första omgången.

Att han trivs på hardcourt är väldigt tydligt. Att formen blir bättre och bättre känns också ganska givet. Rafael Nadal kommer att behöva slåss för sin överlevnad här. Vi räknar med att han klarar det, men det blir inte enkelt.

Över 32,5 game spelas till fina 1,85 gånger insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 32,5 mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 17:00, måndag 4/9
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: