Speltips inför Rafael Nadal – Donald Young 5/7: Spanjoren vässar formen

Simon Pålsson Publicerat: 3 July 2017

Rafael Nadal hoppas gå långt i Wimbledon och vässar därför formen redan tidigt i turneringen. Här finns det inte utrymme för onödiga misstag. Nästa man för rakning heter Donald Young.

Det finns egentligen två saker som gör att Rafael Nadal har seglat upp till en stor outsider till att faktiskt plocka hem Wimbledon det här året. För det första ser spanjoren riktigt stark ut och såg i Roland Garros till att verkligen bevisa sin storhet med noll tappade set under hela turneringen.

För det andra känns konkurrensen inte fullt så stark som tidigare. Andy Murray snubblar fram i väntan på toppformen, Novak Djokovic känns inte helt mentalt påkopplad och Roger Federer har minsann blivit ett år äldre även den här säsongen. Känslan är dock att det är just Roger Federer som är den stora konkurrenten till Rafael Nadal. Lämpligt nog är de båda lottade att möta varandra först i en final.

Rafael Nadal såg dessutom mycket övertygande ut i sitt spel i den första omgången i London. Där slogs John Millman enkelt i raka set och spanjoren behövde aldrig förta sig. Nu väntar Donald Young – en klart svårare motståndare – men det finns ingen anledning att vara särskilt rädd här heller.

Amerikanen kan inte såra Nadal

Donald Young hade en betydligt tuffare premiärmatch. I den stod Denis Istomin för motståndet och Donald Young kunde avancera till omgång två redan i ledning 2-1 i set. Då gav Denis Istomin upp på grund av en skada. Fram tills dess var matchen mycket jämn och under normala omständigheter känns det som att amerikanen kunde ha fått det svårt.

Nu väntar en betydligt svårare motståndare i Rafael Nadal. Inte nog med att han är fullt frisk, han är också en fantastiskt mycket bättre tennisspelare. Nu är i för sig inte gräs hans favoritunderlag, men spanjoren är så pass mångsidig att han behärskar samtliga underlag. Han har ju dessutom vunnit Wimbledon tidigare, så det ska inte vara en så pass betydande faktor.

Donald Young är på det hela taget en bra tennisspelare med okej stats på gräs. Dock har han ganska svårt för spelare från den absoluta världseliten. Där har han inte riktigt tillräckliga vapen för att såra.

Vi tror att Rafael Nadal tar det här i raka set. 3-0 ger inte mer än 1,50 så vi riktar blickarna åt ett annat håll.

Att det inte ska bli tiebreak i matchen ger hela 1,70 gånger pengarna hos Bwin. Det får vi bli vårt spel. Donald Young kommer inte att orka stå emot Rafael Nadal igenom ett helt set. För den som inte hittar marknaden kan det raka underspelet också vara intressant.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tiebreak i matchen – nej
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 18:00, onsdag 5/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: