Speltips inför Rafael Nadal – Juan Martin del Potro 8/9: Finalen redan i semin

Simon Pålsson Publicerat: 8 September 2017

Är det finalen som spelas redan i semifinalen? Det är känslan när Rafael Nadal och Juan Martin del Potro gör upp om en finalplats i US Open. Spelbloggare.se har ett fint speltips inför matchen.

För den som höll sig vaken natten till torsdag svensk tid var natten säkerligen fantastisk. Juan Martin del Potro och Roger Federer spelade nämligen en fullkomligt galen kvartsfinal i US Open.

Efter fyra täta set – där känslan var att det kunde gått lite hur som helst – kunde till slut argentinaren smälla in matchbollen i egen serve och därigenom säkra segern med 3-1. Det betyder att Juan Martin del Potro nu åter är i en Grand Slam-semifinal.

Matchen mot Roger Federer hade egentligen allt. Trots att schweizaren – vid ställningen 1-1 och tiebreak i tredje set – hade hela fyra setbollar kunde Juan Martin del Potro hålla sig vid liv och till slut plocka hem tiebreaket med 10-8. Ett tidigt break i fjärde set gjorde sedan att vägen mot semifinal låg öppen.

Här i US Open har argentinaren åter imponerat. Det är knappast första gången han har gjort det. På den sidan jorden, på det underlaget och i den här typen av tunga turneringar har vi fått se Juan Martin del Potro göra fantastiska insatser många gånger – inte minst nu efter skadeproblematiken. Höjden han besitter är helt otrolig.

Rafael Nadal har verkligen steppat upp

I semifinalen väntar en mycket tuff motståndare i Rafael Nadal. Precis som brukligt har vi fått se en uppåtgående form hos Rafael Nadal under turneringen. I inledningen av turneringen såg vi en spanjor som sparade lite på krutet. Han tappade set mot svaga spelare som Taro Daniel och Leonardo Mayer, men i takt med att styrkan på motståndet förbättrats har även Rafa steppat upp. Mot Alexandr Dolgopolov och formstarka Andrey Rublev tappade han totalt tolv game. Det är ett smått osannolikt facit.

Nu väntar som sagt Juan Martin del Potro. Det är en motståndare med extra allt gentemot tidigare motståndare i turneringen. Han är tyngre, har mer rutin, är mer mångsidig i sitt spel och lär också ha ett fantastiskt självförtroende just nu. Han bör inte heller vara för sliten.

Argentinaren gick rent i de tre första omgångarna och har sedan slagit ut svårspelade Dominic Thiem och favoriten Roger Federer. Mentalt kan det vara tufft att ladda om, fysiskt likaså. Men känslan är att en vilodag gör honom gott. Därtill kommer den här semifinalen vara lite som en final – vinnaren här bör plocka hem titeln – varpå det är allt eller inget som gäller. Juan Martin del Potro kommer inte att lägga sig enkelt.

14 gånger har spelarna möts på ATP-touren. Intressant är att argentinaren har ett övertag på hardcourt. Han har vunnit fem av spelarnas nio möten på just det underlaget. Märk väl att han på de sju senaste hardcourtmötena har vunnit fem. På samtliga andra underlag har han idel förluster.

Därför tror vi på en ganska tät match.

Över 37,5 game till 1,88 gånger pengarna hos bet365. Det blir vårt spel.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 37,5 game
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 22:00, fredag 8/9
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: