rafael nadal roland garros

Speltips inför Rafael Nadal – Kevin Anderson 10/9: Ensidig historia i finalen

US Open bjuder på en mycket oväntad final när sydafrikanen Kevin Anderson ska försöka skrälla mot Rafael Nadal. Här hittar vi ett speltips till närmare dubbla degen.

Söndagen bjuder på det som kan vara en av de mer oväntade Grand Slam-finalerna på länge. Att spanjoren Rafael Nadal har letat sig hela vägen fram till ännu en final är inte särskilt överraskande.

Spanjoren har haft en väldigt fin säsong bakom sig och ser ut att närma sig gamla goda höjder igen. I stunder spelar han dessutom tennis på en sådan nivå att han ser fullkomligt ostoppbar ut. Han är nästintill lika rörlig som förut, har en enorm tyngd i sina slag och fortsätter att spela med en fantastisk beslutsamhet.

Det har inte minst visat sig här i US Open, där han sin vana trogen inledde lite lojt, men har steppat upp längre in i turneringen. När det väl har skarpt läge har Rafael Nadal spelar så effektiv tennis som väldigt få mer än han kan i hela världen. Det märktes inte minst i semifinalen mot Juan Martin del Potro, där spanjoren såg till att stoppa blödningen tidigt och aldrig skänka någonting gratis till argentinaren.

Det här kan bara sluta på ett sätt

Om Rafael Nadal spelar i närheten av så beslutsamt som i semifinalen mot Juan Martin del Potro ska Kevin Anderson inte kunna ha någon chans. Visst, sydafrikanen besitter ett servande och till viss delar ett baslinjespel som kan ställa till det för alla spelare i världen, men här får han ingenting gratis.

Över fem set – eller ens över tre – orkar Kevin Anderson inte mata på mot en Rafael Nadal som går stenhårt för att retunera vinnande slag varje gång. Han kommer inte heller orka tyngden och beslutsamheten som spanjoren besitter i sitt spel både vid baslinjen och några meter in i banan.

I våra ögon kan det här bara sluta på ett sätt.

Det är självklart imponerande av Kevin Anderson att ha tagit sig till en final i US Open, men han har haft en anmärkningsvärt enkel resa. Likväl har han fått kämpa i en hel del matcher och det sliter på den kroppen. Det tunga servandet är inte heller optimalt för att spela två veckor långa turneringar.

Rafael Nadal plockar hem titeln tämligen enkelt. Det är vår poäng.

Rafael Nadal -6,5 game spelas till 1,95 gånger degen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Rafael Nadal -6,5 game
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  22:00, söndag 10/9
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Rafael Nadal: 88%
Kevin Anderson: 13%
Över 3,5 set: 49%
Under 3,5 set: 57%