Speltips inför RB Leipzig – FC Porto 17/10: Kan Foppa frälsa?

Simon Pålsson Publicerat: 16 October 2017

RB Leipzig jagar sin första seger i Champions League och kanske är det läge nu? Klart är i alla fall att tyskarna tänker gå på knock när portugisiska FC Porto kommer på besök.

Det är lite kniven mot strupen för det tyska uppstickarlaget RB Leipzig, som klev in i den här säsongen med ambitionen om att utmana de stora både i det inhemska ligaspelet och i det europeiska cupspelet.

Om så ska bli fallet i Champions League gäller förmodligen att laget plockar poäng i tisdagens hemmamöte med FC Porto – allra helst ska det vara tre. Efter två spelade omgångar står tyskarna nämligen på blygsamma en poäng efter förlust borta mot Besiktas och ett oavgjort resultat hemma mot AS Monaco.

Skillnaden inför just det här mötet är dels att laget vant sig vid spelet i Champions League, att den där nerven som fanns i de förstsa matcherna inte nödvändigtvis behöver vara så närvarande nu. Men allra främst befinner sig RB Leipzig i ett bra stim nu, vilket inte minst aktualiseras av lagets 3-2-vinst borta mot Borussia Dortmund i Bundesliga senast.

Inte nog med att segern är ett kvitto på vilken höjd laget har, den fungerar också som en boost för självförtroendet. Det vågar vi lova.

Målspel i fokus här

FC Porto har öppnat gruppspelet klart bättre och har tre poäng efter två matcher efter 3-0-vinsten borta mot AS Monaco. Förlusten borta mot Besiktas i premiäromgången sved desto mer. I ligaspelet ångar laget på för fullt med närmast idel segrar. Som bekant är portugiserna starka framåt, något som kan behövas mot ett RB Leipzig som väntas bjuda på en ordentlig anstormning på hemmaplan.

Vi väntar oss en öppen historia mellan två lag som kan bjuda upp till dans, men där gästerna automatiskt hellre ligger lågt och slår om.

Det finns inga avbräck att rapportera om hos hemmalaget, som dock kan komma att peta Emil Forsberg igen. Svensken satt på bänken i helgen, troligen beroende på hans sviktande form. FC Porto har fullt lag sånär som på Tiquinho Soares. Det är ett avbräck som inte ska spela någons större roll.

Det finns för mycket kvalité i lagen för att det inte ska bli mål här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,85 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 17/10
TV:    viasathockey logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: