29 maj 2017 Huddersfield Reading speltips Championship playoff

Speltips inför Reading – Fulham 16/5: Nytt hörnspel

Kampen om ett Premier League-kontrakt fortsätter i playoffet från Championship. Returen i semifinalen mellan Reading och Fulham väntar under tisdagskvällen och då blickar vi närmare mot hörnmarknaden.

1-1 har vi från match nummer ett, på Carven Cottage, och nu har Reading ett utmärkt utgångsläge inför returen, stärkta av hemmaplan och med en solid bortainsats i bagaget. Ändå, enligt oddssättarna, är Fulham favoriter. Till och med hyfsat klara sådana.

Och då slutade ändå Reading trea i tabellen, medan Fulham blev sexa. Glappet dem två emellan landade på fem pinnar, men detta till stor del av Fulhams urusla seriestart. Därefter har de visat klassen – och visst är de den snäppet bättre parten här?

Något som kan vara såväl en styrka som svaghet för Reading, är hur pass ojämna de är. Totala bottennapp dyker upp då och då, men desto oftare slår de på stort. En sak som alltid är säker; underhållning bjuds på när Reading är i farten – och likadant är det med Fulham, som har en sylvass offensiv och tenderar att bli väldigt framåtlutade i positionerna.

Readings försvarspjäs Paul McShane blev utvisad i den 80:e minuten senast och missar därmed matchen. Deniss Rakels, Callum Harriott och Stephan Quinn är i övrigt skadade. Gästerna har Ragnar Sigurdsson och Michael Madl out.

De vinner “hörnmatchen”

Att Reading underskattas här, det är tveklöst. De borde ses med större chans på hemmaplan, men det är faktiskt inte på resultatmarknaderna som vi hittar det finaste spelvärdet, även om spel till deras favör kan rekommenderas.

Vi fokuserar istället på – hörnorna.

Reading må inte vara någon hörnmaskin och har blyga 5,4 hörnor framåt och 5,2 bakåt i hemmastatistiken. Däremot står Fulham med 5,4-5,9 borta, vilket också tyder på att de kan falla tillbaka i positionerna.

Förra veckan skapade Reading fem hörnor mot Fulhams fyra. Skräll i ”hörnmatchen” där. Likadant nu?

I ett returmöte av den här kalibern, då stärks ofta hemma-/bortarollerna oerhört och troligen kommer Reading vilja greppa taktpinnen och anfalla med frenesi, medan Fulham eventuellt kan bli lite tillbakalutade.

Förväxla inte med att Reading kommer utklassa Fulham bollinnehavsmässigt, men de kommer absolut försöka skapa sekvenser i matchen där det skapas tryck på motståndarna.

I min bok ska Reading vara favoriter i ”hörnmatchen” – och när oddssättarna tänker annorlunda, då öppnas en värdelucka.

Reading flest hörnor spelas till 2,25 x insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Reading
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%