Speltips inför Real Madrid – Bayern München 18/4: Här blir det åka av

Simon Pålsson Publicerat: 18 April 2017

Alla blickar riktas mot Santiago Bernabeu i den spanska huvudstaden, där Real Madrid får besök av Bayern München. Det här borde bli en match med högt tempo och hög spänning.

Den europeiska toppfotbollens finrum är tillbaka direkt igen och den här veckan får vi njuta av returerna. Många blickar riktas självklart mot Madrid, där hemmalaget Real Madrid ska försvara sin 2-1-ledning mot Bayern München.

Tack vare två fina mål av Cristiano Ronaldo, som nu närmar sig 100 gjorda mål i Champions League, sitter alltså Real Madrid med säkerhetsbältet på i det så kallade förarsätet. Bayern München reser till den spanska huvudstaden med kniven hårt pressad mot strupen. Tyskarna måste göra minst två mål för att kunna ta sig vidare.

Det gäller också att det tyska storlaget faktiskt vinner matchen i fråga. Minsta möjliga marginal för att hålla semifinaldrömmen vid liv är en 2-1-seger och spontant känns det inte som ett orimligt resultat.

Det finns dock vissa skadebekymmer som präglar tyskarnas uppladdning. På mittbackssidan ser det tunt ut efter att Javi Martinez visades ut i det första mötet. Mats Hummels är som bekant inte heller spelklar. Faktum är att även Real Madrid har problem på samma position, varpå försvarsspelet alltså kan bli lidande i båda läger. Hemmalaget får klara sig utan både Varane och Pepe i den här matchen.

En tysk rivstart att vänta

I det första mötet fick vi se en match som såg helt annorlunda ut i den första respektive den andra halvleken. I den första var det Bayern München som tog kommandot från start och 1-0-målet kom logiskt. Därefter hade tyskarna flera chanser att utöka ledningen, men fick istället se portugisen Cristiano Ronaldo trycka in två baljor i den andra halvleken. 1-2 är inget vidare resultat att få med sig från sitt eget hemmamöte, den saken är säker.

Det gör alltså att tyskarna måste gå framåt här. Det finns liksom ingen återvändo. Robert Lewandowski väntas åter vara i laget och han lär behövas. Den polska anfallsstjärnan har gjort fem mål på lika många möten med Real Madrid. Det kan mycket väl krävas ett sjätte och kanske ett sjunde här. Real Madrid är visserligen väldigt solida på hemmaplan, men med mittbacksoron och en målvakt som ibland är lite oberäknelig finns det all anledning för Bayern München att sätta ordentligt press.

Å andra sidan har laget inget annat val än att försöka gå för det här. Ett 1-0-mål är inte heller tillräckligt, men vi vågar påstå att det är av yttersta vikt att det är just tyskarna som tar ledningen, åtminstone rent mentalt. Real Madrid lär trivas i rollen som det lag som kan kontra lite och spanjorerna behöver inte heller bli stressade om tyskarna gör 1-0. Det lär snarare betyda att det öppnas ännu fler ytor för Real Madrid att anfalla i.

Märk väl att Gareth Bale inte heller kommer till spel. Det tar lite udden av kontringsspelet och sänker såklart hemmalagets offensiva kraft.

Känslan är att det är Bayern München som kliver framåt tydligast här. Den fina anfallstrion lär få fint understöd från ett djupledslöpande mittfält och en högerkant där Lahm lär vara extremt aktiv, speciellt då David Alaba väntas få flytta in i mittförsvaret, något som försvarar vänsterkantens offensiva spets.

Hos bet365 spelar vi på att Bayern München lyckas näta först i matchen. Det ger 2,15 gånger pengarna. Det känns högst osannolikt att det här skulle sluta mållöst och med tanke på att tyskarna både är ett erkänt starkt lag i inledningen av matcher, samt att de faktiskt måste göra minst två mål, tror vi på tysk press direkt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Bayern München gör första målet
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 18/4
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: