Speltips inför Richard Gasquet – Gael Monfils 30/6: Helfransk semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 29 June 2017

Richard Gasquet och Gael Monfils möter varandra för tredje gången på några få veckor. Den här gången känns det som att den äldre av de två sitter i förarsätet.

Richard Gasquet och Gael Monfils drabbar alltså samman igen. Det här är tredje gången bara i juni månad som de båda fransoserna möter varandra i en ATP-turnering.

Det första mötet, på gruset i Roland Garros, tog slut redan efter två set när Richard Gasquet fick slänga in handduken. Därefter möttes de båda i Gerry Weber Open för två veckor sedan och då var det Richard Gasquet som var den starkare.

På det hela taget är det faktiskt Gasquet som har bäst inbördes statistik. Tre vinster på de fyra senaste, där förlusten alltså kom efter skada. Han har inte förlorat mot Monfils sedan 2014, då i US Open. Det är å andra sidan på Monfils favoritunderlag.

Ingen är grässpelare egentligen

Det vore dumt att kalla Gasquet eller Monfils för grässpelare, men det är å andra sidan två rutinerade spelare som har gjort en drös matcher på det svårspelade underlaget. Statistiskt sett är det dock Gasquet som trivs bäst på gräset och känslan är också att det är han som har bäst form för tillfället.

Så här långt i ATP Eastbourne har Gasquet nämligen slagit Kevin Anderson och John Isner i raka set. Det är två spelare vars spelstil borde passa hyfsat på gräs, med tanke på att de servar som riktiga galningar. Gasquet har dock inte haft några som helst problem med att bryta deras servegame. Det säger en del om hur fint hans returspel är för tillfället.

Monfils har haft en betydligt enklare resa, men har gjort som har krävts av honom för att ta sig vidare. I semifinalen mot landsmannen Gasquet blir det dock betydligt tuffare och det känns tveksamt om han orkar då.

Det raka spelet på Richard Gasquet spelas till 1,90 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Richard Gasquet vinner
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 17:00, fredag 30/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: