9 september 2018 Juan Martin Del Potro Novak Djokovic speltips US Open final

Speltips inför Roger Federer – Juan Martin del Potro 6/9: Riktigt tung match

Här smäller det ordentligt i US Opens femte omgång. Roger Federer ställs mot Juan Martin del Potro i det som är turneringens vassaste historia hittills – åtminstone på förhand.

En riktig smällkaramell.

Det är ingångsvärdet vi har när vi tar oss an matchen mellan Roger Federer och Juan Martin del Potro i den femte omgången i US Open.

På ena sidan ser vi en Roger Federer som har vaknat till liv igen den här säsongen. Som bekant knep schweizaren titeln i Wimbledon. I US Open har han sett övertygande ut, speciellt nu på slutet. Precis som vanligt – då sett till hur de stora spelarna brukar göra – har 36-åringen steppat upp längre in i turneringen.

I de inledande matcherna tappade han nämligen två set mot både Frances Tiafoe och Mikhail Youzhny. Därefter – mot betydligt tuffare motstånd – har han alltså steppat upp och besegrat både Feliciano Lopez och Philipp Kohlschreiber i raka set.

Känslan är att schweizaren nu är vaken och att motståndarna hädanefter står inför en betydligt mer koncentrerad Roger Federer.

Han blommar upp då och då

Med enorma skadebekymmer och en kropp som inte riktigt hittat stabiliteten igen får vi se en klar obalans i Juan Martin del Potros resultat. Argentinaren har en tydlig vana att inte spela särskilt många turneringar, men när det väl gäller – antingen i landslagsspelet eller i Grand Slams – ser vi en fullt påkopplad Juan Martin del Potro.

Här i US Open har argentinaren sett stark ut. Det har blivit övertygande vinster mot Henri Laaksonen, Adrian Menendez-Maceiras och Roberto Bautista Agut. Det är i för sig spelare som han ska besegra utan att behöva förta sig. Mot Dominic Thiem – en spelare som verkligen hade chansen att gå långt i den här turneringen – var Juan Martin del Potro starkast sett över fem set.

Känslan är att både Juan Martin del Potro och Roger Federer står inför sin tuffaste match hittills i turneringen. Vår förhoppning är att det blir en tät historia och en spännande match. Till slut lär schweizaren vara starkast, men argentinarens form indikerar att han har goda möjligheter att streta emot.

Över 3,5 set spelas till 1,91 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 18:00, onsdag 6/9
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Roger Federer: 83%
Juan Martin Del Potro: 19%
Över 3,5 set: 52%
Under 3,5 set: 52%