4 juli 2018 Roger Federer Lukas Lacko speltips VM 2018

Speltips inför Roger Federer – Tomas Berdych 14/7: Gammal god form

Alla ögon riktas mot Wimbledons semifinal mellan Roger Federer och Tomas Berdych, där den schweiziska publikfavoriten har en god möjlighet att nå ytterligare en final här i London.

På den ena halvan av Wimbledons lottning väntar nu en semifinal mellan Sam Querrey och Marin Cilic. På den andra halvan väntar en inte fullt lika överraskande semifinal. Roger Federer och Tomas Berdych gör upp om en finalplats i sitt 25:e inbördes möte på ATP-touren.

Statistiken talar tydligt till schweizarens fördel. 18-6 på 24 matcher vittnar om den klasskillnad som trots allt råder, men å andra sidan är 25% vinstprocent mot världshistoriens kanske allra bästa tennisspelare ett inte så pjåkigt facit för Tomas Berdych.

Tomas Berdych är i den här semifinalen trots att han på väg fram mot den ställs mot flera tunga spelare, däribland Dominic Thiem och Novak Djokovic. Mot österrikaren var Tomas Berdych helt enkelt starkare sett över fem set. Mot serben, den forna världsettan Novak Djokovic, var Tomas Berdych kompromisslös i det första setet och kunde sedan vinna efter att Novak slängt in handduken i andra set.

Det betyder å andra sidan att Tomas Berdych kommer väldigt utvilad till matchen mot Roger Federer. Det är knappast en nackdel.

Federer närmar sig gammal god form

Att Wimbledon är Roger Federers tävling vet alla om. På gräset trivs schweizaren som fisken i vattnet och när formen nu – både mentalt och fysiskt – verkar vara på väg tillbaka till gammalt gott slag är det inte konstigt att han ses som solklar favorit till att plocka ännu en titel här i London.

Under sina två veckor i London har han spelat fantastisk tennis och har egentligen aldrig varit hotad. Milos Raonic är en tuff nöt att knäcka, men Roger Federer fick det att se ut som en barnlek. När han spelar så här finns det få – om någon – som verkligen kan hota honom.

Tomas Berdych har dock en styrka i sitt tunga baslinjespel och sina säkra servar. Det har fungerat väl så här långt och känslan är att han kan streta emot ordentligt. När det väl kommer till kritan har Roger Federer dock fler ess i rockärmen och han kommer att vinna till slut, något annat skulle förvåna oss ordentligt.

Men Tomas Berdych tar minst ett set till tiebreak – det tror vi. Dessutom lägger han sig knappast ner och dör i övriga set. Därför känns ett handikappspel till tjeckens fördel lämpligt.

Tomas Berdych +6 game (asian handicap) spelas till 1,85 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tomas Berdych +6 game (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, fredag 14/7
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Roger Federer: 88%
Tomas Berdych: 15%
Över 3,5 set: 50%
Under 3,5 set: 56%