20 mars 2019 bik karlskoga västervik speltips slutspelsserien

Speltips inför Rögle BK – BIK Karlskoga 27/3: Orimligt solklar favorit

Direktkvalet till SHL mellan Rögle BK och BIK Karlskoga kan nästan avgöras redan efter tre matcher. Skulle hemmalaget gå upp till 3-0 i matchserien känns det väldigt dött. Kan gästande BIK Karlskoga rädda spänningen nu?

Det börjar brinna lite i knutarna för BIK Karlskogas del i direktkvalet till SHL. För motståndet står alltså Rögle BK, ett lag som haft en tuff säsong i SHL, men som håller hög nivå i sina bästa stunder.

Den stora skillnaden mellan de här båda lagen måste vara tyngden. Det har varit tydligt i den här matchserien, där Rögle helt enkelt varit strået vassare i de avgörande lägena. Allra tydligast blev det i match nummer ett, där skåningarna vände ett 2-0-underläge inför den sista perioden till en 5-2-vinst. Det säger en hel del.

Det är inte konstigt att Rögle har gått upp till 2-0 i matcher direkt här. Det är nämligen ett klart bättre hockeylag, även fall Karlskoga har förmågan att blixtra till i stunder. Ett darrigt bortaspel och en påtaglig ojämnhet i prestationerna gör det dock svårt att hävda sig i en sju matcher lång matchserie. Så här två matcher in i det här direktkvalet tror vi dock att gästerna kan göra ett visst avtryck.

Full fart framåt väntas

Känslan inför den tredje matchen är att en underhållande match väntar. På ena sidan har vi ett hemmalag som numera kan spela avslappnat och som redan har en förlust till godo. Det skulle med andra ord inte vara hela världen om laget förlorar här.

På andra sidan står ett Karlskoga som haft mycket stolpe ut så här långt. 2-0-ledningen rök all världens väg i den första matchen. Häromdagen fick laget se sig besegrade med uddamålet på hemmaplan. Det här är i för sig samtidigt ett styrkebesked från Rögles håll, men i vår värld känns det som att det ligger någonting och pyr kring Karlskoga. Kanske kommer det ut nu?

Victor Berglind, Carl Berglund och Jonas Karlsson kommer alla att missa matchen för gästernas del. Det är avbräck som i för sig inte är välkomna, men som Karlskoga ska kunna hantera. I hemmalaget finns inga nya avbräck att rapportera om.

Det ska sägas att Rögles målvakt Anders Lindbäck varit väldigt stark under matchserien. I den här matchen tror vi dock att han får släppa ett par puckar bakom sig. Huruvida hemmalagets anfallsspel kan generera fler mål framåt låter vi vara osagt, men känslan är att ett desperat bortalag gör ett målmässigt avtryck.

BIK Karlskoga över 1,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,90 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Spelbolagen håller hemmalaget som otroligt klara favoriter här och det tycker vi inte att spelet i de två inledande matcherna riktigt ursäktar. Karlskoga har hotat framåt och har egentligen haft lite oflyt, även fall Rögle känns tyngre. 1,30 gånger pengarna för det raka spelet på Rögle är såklart total omöjligt att spela på.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga över 1,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:15, måndag 27/3
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 17%
2: 15%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 45%