5 mars 2019 malmö redhawks mora ik speltips shl

Speltips inför Rögle BK – Malmö Redhawks 19/12: Skånederby väntar

Skånederby väntar efter en dryg veckas uppehåll i SHL. Här är känslan att det kan smälla ordentligt när Malmö Redhawks ska stå emot ett taggat hemmalag, Rögle BK.

Efter närmare tio dagars vila för både Rögle BK och Malmö Redhawks är det dags att braka igång spelet igen med en riktig smällkaramell till match. Det skånska derbyt väntar alltså, vilket såklart blir huvudmatch hos sändande bolag.

Det här är på alla sätt en match vi ser fram emot. Skånederbyna har haft en fantastisk tendens att bjuda på ordentliga urladdningar på sistone, med 8-7-vinsten till Rögle BK färskt i minnet. Det var en match som går till historien och där lagens försvar måste ha checkat ut tidigt. Dessförinnan hade Malmö Redhawks 5-0 och 4-0 på hemmaplan mot sina lokalrivaler.

Nu väntar åter match i Ängelholm och även fall Rögle BK ligger hopplöst sist i tabellen vågar vi tro på att laget kan ställa till det lite här. Anledningen? Det är derby. Dessutom har laget – om vi vill vara snälla – visat en försiktigt positiv trend senaste månaden. Tre segrar på de åtta senaste är klart över snittet från tidigare, men vad som imponerar är också att laget stört flera tunga lag som Djurgården, Skellefteå och HV71 under den här perioden. Det finns någonting på gång nu!

Malmö Redhawks läcker ordentligt

En annan sak som oundvikligen får oss att höja ett varningens finger för hemmalaget är det faktum att gästerna faktiskt visat prov på ganska skakigt spel på sistone. Försvaret har i för sig varit risigt hela säsongen, men med 28 insläppta mål på sina åtta senaste finns det all anledning att vara lite vaksam här.

I sina fyra senaste matcher har laget släppt in minst tre mål och med tanke på att ett tufft bortaderby väntar lär det inte bli enklare den här kvällen.

Vår magkänsla, Rögles försiktigt gryende form, Malmös skakiga defensiv, den tydliga derbytrenden och hemmaplansfördelen talar för Rögle BK här.

Rögle BK över 2,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 2,10 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Rögle BK över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 19/12
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 22%
2: 47%
Över 4,5 mål: 60%
Under 4,5 mål: 43%