22 november 2017 Atlético Madrid Roma

Speltips inför Roma – Juventus 14/5: Spel på “hörnmatchen”

Supermatch och seriefinal väntar oss i italienska Serie A – Roma mot Juventus. Matchen är av klart större betydelse för ena parten och det får oss att blicka mot ett hörnspel…

Tvåan mot ettan – men Serie A är i praktiken avgjord sedan länge tillbaka. Det finns inte på världskartan att Juventus, som dominerat den italienska klubbfotbollen under flera år, tappar in sju poäng på tre matcher, i synnerhet då det är två lättviktare de ställs mot i de avslutande omgångarna.

Därmed är rotation nära till hands för ”Den gamla damens” del, då det väntar Coppa Italia-final i mitten av nästa vecka samt Champions League-dito i början av nästa månad. Andra, större uppgifter.

Men Roma har desto mer att spela för; att behålla andraplatsen, knipa silvermedaljen och direktplatsen till Champions League, före jagande Napoli, som alltså står på den plats som betyder kval till turneringen. En pinne skiljer dem åt och här väntar alltså en ruskigt tuff fajt för Roma.

Det är med ett par tuffa avbräck som Roma kommer till spel – på Edin Dzeko, skadad, samt Kevin Strootman, avstängd. Juventus enda nämnvärda och matnyttiga nyhet är att Semi Khedira inte finns att tillgå.

Ska styra matchen

Oavsett om Juventus vilar ett par pjäser eller ej, är det ett slagkraftigt lag som Roma ställs mot och vikten av matchen, tabellsituationen till trots, ökar ju till följd av att det är en storklubb och rival på andra sidan planhalvan.

Resultatspelen är därför inte det som lockar mest.

Men här på hemmaplan ska Roma ta taktpinnen och så omställningsstarka Juventus är, kan nog de köpa det också. ”Giallorossi” har alltid mentaliteten; på Stadio Olimpico ska matcherna föras – oavsett motstånd.

På hemmaplan snittar Roma 7,8-5,1 i hörnor och Juventus borta 4,9-3,87.

Gillar starkt Romas chanser att vinna ”hörnmatchen” och ser dem som klara favoriter att vinna den – till skillnad från oddssättarna på Bet365 kontor.

Roma +0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka om lagen skapar lika många – synas till 1,95 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Roma +0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 14/5
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%