Speltips inför Ryssland – Nya Zeeland 17/6: Värdnationen kliver in

Simon Pålsson Publicerat: 15 June 2017

Confederations Cup smyger igång i helgen och direkt får vi se värdnationens försök att plocka tre poäng mot Nya Zeeland. Vi placerar vår insats på målmarknaden.

I den första matchen i Confederations Cup, det som ibland går under namnet för-VM, får vi se värdnationen Ryssland ta sig an ett på pappret klart svagare Nya Zeeland.

Det råder lite delade meningar kring om det här konceptet verkligen är så kittlande. Även bland spelarna och lagen är det inte helt självklart att turneringen är värd full ansträngning. Det ryska laget består till exempel bara av spelare från den inhemska ligan.

Nu har Ryssland visserligen en stark liga och flera spelare är därmed profilerade, men det känns hur som helst inte som den starkaste upplagan av ett ryskt landslag. Landet har å andra sidan inte känts särskilt heta på ett par år, om vi ska vara helt ärliga.

Cristiano Ronaldo är dock med i den portugisiska truppen och skänker en viss glans till turneringen, som består av lag från hela världen. För det ryska laget – som inte spelar några kvalmatcher då man är direktkvalificerade till nästa års VM – är turneringen en bra chans att spela tävlingsmatcher tillsammans.

Spel på målmarknaden

Det är inte helt enkelt att värdera trupperna inför matchen mellan Ryssland och Nya Zeeland. Det ryska laget är klart starkare och har flera tunga namn, men känns inte helt sammansvetsade i alla lägen. 3-0-vinsten mot Ungern och 1-1-matchen mot Chile i två träningsmatcher här i början av juni har dock skänkt en viss trygghet till de ryska supportrarna. Detta Ryssland är inte så pjåkiga trots allt.

Nya Zeeland består av spelare från MLS, den inhemska ligan samt en och annan spelare från andra europeiska ligor. Den offensiva stjärnan får nog sägas vara Chris Wood, som efter en fin säsong i Leeds togs ut i årets lag i Championship. Där kan vi snacka en målfarlig anfallare som är stark i boxen – precis vad Nya Zeeland behöver.

I vår värld är det ryssarna som är favoriter här, men vi vågar inte lita på att Ryssland klarar biffen utan problem. Nya Zeeland är tydliga i att man prioriterar det defensiva spelet och det är också någonting som det välvuxna laget behärskar. De lär därmed streta emot ganska bra.

Under 2,75 mål spelas till 1,78 gånger pengarna hos Unibet. Det betyder att halva insatsen placeras på under 3 och halva på under 2,5 mål, varpå vi kan få halva insatsen tillbaka vid tre mål i matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, lördag 17/6
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: