Speltips inför Sam Querrey – Marin Cilic 14/7: Ny tung match

Simon Pålsson Publicerat: 12 July 2017

Det blev en oväntad semifinal på den ena halvan. Sam Querrey och Marin Cilic gör upp i det som skulle blivit en härlig semifinal mellan Andy Murray och Rafael Nadal. Vem tar nu chansen att nå final?

Det blir en fantastisk skrällsemifinal på den ena halvan av Wimbledons lottning. Det som var upplagt för en tung match mellan Andy Murray och Rafael Nadal – två forna titelvinnare här i London – blev istället en match mellan Sam Querrey och Marin Cilic.

Sam Querrey stod för en makalös match igår onsdag och slog en småskadad Andy Murray med 3-1 i set efter att ha vänt på ett 1-0-underläge. Det fantastiska servandet låg till grund för segern, även fall det var tydligt att hans skotska motståndare varken var mentalt eller fysiskt påkopplad.

Det är andra året i rad som Sam Querrey slår ut den regerande mästaren ur Wimbledon. Nu är frågan om amerikanen kan ta nästa steg och faktiskt ta sig hela vägen till en final också. För att så ska bli fallet krävs ytterligare en tung insats, nu mot en taggad Marin Cilic.

Till slut vinner nog kroaten

Marin Cilic har på sin resa fram till semifinalen slagit ut en tung spelare i Gilles Muller – som alltså slog ut Rafael Nadal i en tung femsetare. Därutöver har kroaten haft en ganska enkel resa så här långt och känslan är att han nu står inför en annan typ av utmaning. Gilles Muller är i för sig också en bra servare, men inte på långa vägar så tung i servandet som Sam Querrey. Frågan är vad som passar Marin Cilic bäst?

Känslan är att amerikanen – som under Wimbledon haft en betydligt tuffare väg fram till semifinalen – kan störa kroaten med sitt kompromisslösa servande. Å andra sidan är han också extremt beroende av att det väl fungerar här, för annars ligger han illa till.

Det här må vara två spelare som trivs väldigt bra på gräs, men sett över alla egenskaper och deras generella potential som tennisspelare råder det ingen tvekan om att Marin Cilic är en bättre tennisspelare. Det lär också visa sig till sist. Han har nu en guldchans att äntligen ta sig hela vägen till en final i Wimbledon och den tänker han nog inte släppa. Vi tror dock att Sam Querrey kommer att haka på i matchen, speciellt i de två första seten.

Hos William Hill spelar vi över 40,5 game till 1,80 gånger pengarna. Då krävs det att matchen går till fyra set, men då vi tror på ett – troligen två – tiebreaks bör Sam Querrey har fina möjligheter att knipa minst ett set.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 40,5 game
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, fredag 14/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: