6 oktober 2018 New Jersey Devils Edmonton Oilers speltips nhl global series

Speltips inför San Jose Sharks – Edmonton Oilers 19/4: Motreaktion väntas

NHL-slutspelet går på högvarv. San Jose Sharks och Edmonton Oilers drabbar nu samman i sitt fjärde möte och här är känslan att vi kan få se en lite annorlunda matchbild.

Det är ingen överraskning att NHL-slutspelet inleds på ett mycket intensivt sätt. Så är det såklart varje år, med matcher varannan dag i de olika matchserierna. Den här natten hamnar vårt fokus på den västra konferensen, där San Jose Sharks och ett av säsongens utropstecken – Edmonton Oilers – gör upp.

Efter tre spelade matcher i den här matchserien har vi 2-1 i matcher till Oilers, som spelat ett fantastiskt försvarsspel på sistone. Två insläppta mål på 120 minuter hockey och totalt tre insläppta mål i hela matchserien imponerar stort.

Framåt har det blivit tillräckligt många mål för att vinna två matcher och inför det fjärde mötet känns det som att det kan hänga en liten motreaktion i luften. Både Sharks och Oilers är betydligt bättre offensivt än vad den här matchserien försöker skvallra om. Connor McDavid i Oilers vann till exempel grundseriens poängliga och den killen har inte riktigt kommit loss i slutspelet än, även fall ett mål och en assist såklart är godkänt så här långt.

Spelbolagen underskattar anfallsspelet

Med tanke på hur det har sett ut i de inledande matcherna – med förhållandevis lugnt tempo i offensiv zon från båda lagen och framförallt klen målproduktion – är det inte konstigt att spelbolagen tror på en målsnål historia här. Det öppnar dock för ett spel i motsatt riktning. Känslan är att en motreaktion väntas. Lite klassisk islossning alltså.

Tyler Pitlick och Andrew Ference är som bekant borta resten av säsongen för Oilers del. I övrigt finns det inga skador eller avstängningar att rapportera om så här inför match nummer fyra. Inte heller hemmalaget tvingas klara sig utan några viktiga spelare.

247 gjorda mål på 82 matcher i grundserien vittnar om att Oilers är ett väldigt starkt lag offensivt. På den västra sidan var det bara Minnesota Wild som hade ett högre målsnitt. 221 gjorda mål för Sharks del är inte heller det fy skam. Med andra ord finns det mycket offensiv kraft i båda läger och känslan är att det kommer loss nu. Det vore konstigt om en motreaktion inte kom här, nu när matchserien dessutom har satt sig.

Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap) spelas till hela 2,27 gånger pengarna hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål, exempelvis om matchen slutar 2-2 efter full tid och det femte målet kommer först i förlängning.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap)
Odds:  2,27 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, onsdag 19/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 39%
2: 34%
Över 5,5 mål: 36%
Under 5,5 mål: 69%