Speltips inför Sevilla – Real Sociedad 5/5: Full fart framåt

Simon Pålsson Publicerat: 3 May 2017

Sevilla och Real Sociedad drabbar samman i fredagens enda spanska La Liga-match. Här står minst sagt viktiga poäng på spel. Vårt spel betalar 1,70 gånger pengarna.

Med tre omgångar kvar den spanska ligafotbollen är det tät i toppstriden. I potten ligger ett antal platser till de europeiska tävlingarna nästa säsong, nämligen Champions League och Europa League.

Efter en fantastisk höstsäsong såg det länge ut som att Sevilla skulle kunna ligga med i den absoluta toppstriden, men en risig vår har gjort att laget har halkat ner något. Nu måste Sevilla istället slåss med Atletico Madrid om den sista direktplatsen till Champions League.

I nuläget ser det mörkt ut, då Sevilla ligger tre pinnar efter sina rivaler. För att det ska finnas någon som helst möjlighet krävs segrar i de tre kvarvarande matcherna. Problemet är att ett formstarkt Real Sociedad – som också jagar en plats till Europa nästa säsong – står för motståndet.

Flera saker talar för gästerna

Sevilla har inte heller haft någon vidare form på sistone. På hemmaplan är laget dock klart bättre, medan spelet på bortaplan varit helt under isen. 4-2-förlusten borta mot Malaga senast var exempelvis ingen höjdare och blottade Sevillas tydliga brister.

Formen är klart bättre för gästerna, som har fyra vinster på sina fem senaste matcher. Det har gjort att laget ätit ikapp det försprång som ovanstående lag i tabellen hade. Nu är det plötsligt bara en poäng upp till den där viktiga Europa League-platsen.

Det, Sevillas risiga form och det faktum att gästerna faktiskt har mycket att spela för är tre faktorer som trots allt talar för ett fint resultat från deras sida här. Vi känner oss säkra på att Real Sociedad har goda möjligheter att göra ett avtryck här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger pengarna hos bet365. Båda lagen måste trycka framåt här. Det bör märkas.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, fredag 5/5
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: