5 oktober 2017 Skellefteå AIK HV71 speltips SHL

Speltips inför Skellefteå AIK – HV71 5/10: Målspel hämtas

Skellefteå AIK har inte imponerat under säsongsinledningen, vilket kan oroa inför torsdagens möte med formstarka HV71. Det öppnar för ett målspel på matchen.

Då väntar åter en fullspäckad SHL-torsdag där många av de svenska lagen vänder tillbaka till ligaspelet efter att ha varit ute och svirat i Champions Hockey League.

Ett sådant lag är HV71, som dessvärre vann sin match först efter förlängning. Å andra sidan har de regerande svenska mästarna sett starka ut i inledningen av ligasäsongen, så det är förmodligen ett lag fullt med självförtroende som gästar Skellefteå på torsdagen.

Precis som i början på förra säsongen sprudlar det inte riktigt om HV71:s offensiv än så länge. Det är snarare den defensiva delen av spelet som ligger bakom att laget skördat en hel del framgångar så här långt. På sex matcher har laget nämligen fem vinster. Totalt åtta insläppta mål på dessa sex matcher imponerar. Det snittet höll i sig i veckans CHL där de bara släppte in ett mål.

Hemmalaget kan få det svårt

Skellefteå har onekligen haft det tyngre under säsongsinledningen, med tre förluster på fem matcher. I matchen mot Rögle – där laget alltså gjorde sju mål och vann med fem måls marginal – kändes det som att allt lossnade, men därefter har Skellefteå gjort två mål på två matcher. Det flyter helt enkelt inte på.

Nu väntar som sagt möte med ett av de starkaste försvaren i ligan. Det säger sig själv att det kan bli knepigt. Inte sällan lyckas HV71 neutralisera Skellefteå ganska hyfsat. I tre av de senaste fem inbördes mötena har Jönköpingslaget släppt in ett mål.

Vi vågar inte lita på att Skellefteå har kraften och formen att ta tag i den här matchen. HV71 kommer nog ha en ganska ordentlig inverkan på matchbilden. Deras defensiva form kan komma att prägla tillställningen markant.

Skellefteå AIK under 2,5 mål (ordinarie tid) synas till 1,76 gånger insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 5/10
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 24%
2: 33%
Över 4,5 mål: 51%
Under 4,5 mål: 51%