Speltips inför Skellefteå – Färjestad 21/9: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 20 September 2017

Skellefteå AIK och Färjestad BK kommer till den första SHL-torsdagen med gott självförtroende efter sina respektive premiärvinster. Vilket lag drar det längsta strået i omgång två?

SHL-torsdagarna är äntligen tillbaka och nu väntar som vanligt en fullspäckad omgång. Uppe i de norra delarna av Sverige tar Skellefteå AIK sig an Färjestad BK.

Här har vi en intressant match för att känna temperaturen på två lag som på förhand inte är världens enklaste att placera. Redan inför Skellefteås premiär borta mot Karlskrona HK höjde vi ett varningens finger för att de möjligen inte är att räkna med på samma självklara sätt den här säsongen.

Efter en fin avslutande period kunde laget vända och vinna med 2-1, men vår analys om en krampaktig offensiv från deras sida var helt rätt. Då var det trots allt ett relativt svagt Karlskrona som stod för motståndet. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd i Färjestad.

Straffseger i premiären

Färjestad fick också en bra start på säsongen tack vare straffsegern mot Linköpings HC. Märk väl att FBK hade med sig en 2-0-ledning in till den tredje perioden, men att två insläppta mål inom loppet av en minut gjorde att matchen gick till förlängning.

Det är inte särskilt konstigt så här kort inpå säsongen, men det såg inte helt trimmat ut i Färjestad. Defensivt låg organisationen dock på plats, med ett par minuter i tredje perioden som ställde till det för laget.

Inför det här mötet är känslan att lagen inte gärna förlorar, utan snarare bevisar för sig själva och sina supportrar att man är att räkna med. Det saknas den där självklara spetsen hos hemmalaget, medan gästerna känns som ett välorganiserat lag redan nu. Det lär prägla matchen.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelat till 1,73 gånger degen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Märk väl att det här gäller under matchens 60 ordinarie minuter.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinare tid (asian handicap)
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/9
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: