Speltips inför Slovakien – Tyskland 10/5: Tyskarna har chansen

Simon Pålsson Publicerat: 9 May 2017

Efter tre ruskigt tuffa inledningsmatcher kliver plötsligt det tyska hockeylandslaget in som favoriter i en match. För motståndet i deras fjärde VM-match står Slovakien.

Hockey-VM rusar vidare och i grupp A – det vill säga den grupp som även Sverige huserar i – får vi nu ta del av mötet mellan Slovakien och Tyskland.

På förhand känns det här intressant, speciellt för den som har imponerats av Tyskland. Redan i premiären mot USA såg laget väldigt starka ut. Där tog tyskarna en 2-1-seger efter att ha storspelat i defensiven. Thomas Greiss, målvakt i tyska landslaget, storspelade i den matchen.

Därefter har tyskarna fått det lite tuffare, men då har också två av gruppens absolut starkaste kort stått för motståndet. Både mot Sverige och Ryssland lyckades Tyskland dock göra ett målmässigt avtryck, med sex respektive sju insläppta mål gjorde det omöjligt att plocka poäng.

Nu väntar hur som helst en match mot ett lite mer humant motstånd. Ett Slovakien som inte på långa vägar kan mäta sig med varken Ryssland eller Sverige. Eller USA för den delen. Det ska därmed bli intressant att se vad tyskarna kan prestera här, när de plötsligt kliver in till en match som favoriter.

Slovakerna känns för svaga

Slovakien har så här långt bara spelat två matcher i turneringen och har på dessa två matcher plockat en vinst och en förlust. Vinsten mot Italien är egentligen inte mycket att skryta över. Då är 3-1-förlusten mot Lettland senast betydligt mer intressant. Den visar tydligt lagets klara svagheter.

Totalt fem insläppta mål på två matcher mot gruppens kanske svagaste motstånd bådar inte gott. I kommande matcher väntar Ryssland, USA och Sverige. Samt ett piggt och till synes ganska formstarkt tyskt landslag, som säkerligen vill passa på att sätta sin egen agenda i en match.

Här räknar vi iskallt med att det är Tyskland som tar kommandot och som ser till att göra ett spel- och målmässigt avtryck.

Tyskland över 2,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,90 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tyskland över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, onsdag 10/5
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: