Speltips inför Southampton – Newcastle 15/10: Jämnt och tätt

Simon Pålsson Publicerat: 14 October 2017

Southampton letar förtvivlat efter formen i Premier League och hoppas att uppvaknandet kommer i hemmamötet med Newcastle, som sett allt starkare ut på sistone. Här kan det bli väldigt jämnt.

Southampton och Newcastle rundar av den här Premier League-helgen med ett möte där viktiga poäng står på spel. Båda lagen har haft en ganska tung inledning på säsongen, där Southampton får ses som den största besvikelsen.

Till skillnad från i Newcastle finns det ingen större ljusning i sikte för Southamptons del. Laget har alltså bara vunnit en av sina sex senaste matcher och det var med uddamålet mot totalt avsågade Crystal Palace, som där och då var helt under isen. Det är ett facit som verkligen inte imponerar. Snarare finns det all anledning att vara orolig, även fall hemmalagets trupp är klart bättre än vad resultatraden säger. Nu väntar också ett ganska överkomligt schema, så kanske är det läge att klättra lite i tabellen.

Newcastle såg svaga ut i inledningen, men har vaknat till liv på sistone. Endast en förlust på de fem senaste vittnar om en bättre stabilitet, inte minst då laget släppt in totalt tre mål på dessa fem matcher. Tio inspelade poäng av 15 möjliga är också ett bra facit. Ett bortamöte med Southampton är – alldeles oavsett hemmalagets form – aldrig en lätt historia och vi tar för givet att gästerna slår sig an med en lite mer försiktig approach till matchen.

Inga målfester direkt

Så här långt har de här lagen inte bjudit på särskilt många målfester. Med tanke på att hemmalaget är formsvaga och gästerna är defensivt starka känns det som att vi står inför en ganska tät, jämn och möjligen målsnål historia.

Det verkar också som att den ständigt giftiga anfallaren Shane Long missar matchen för hemmalaget. Det innebär troligen att Manolo Gabbiadini spelar ensam där uppe, något som inte nödvändigtvis behöver vara illa. Han håller som bekant en oerhört hög nivå i vissa moment och stunder. I övrigt missar Matt Targett också matchen för hemmalagets del.

Hos gästerna finns det tre nyckelspelare som är osäkra till spel. Christian Atsu, Matt Ritchie och Jonjo Shelvey kommer alla att testas sent, men förhoppningen är att samtliga ska spela. Vad som är klart är dock att Paul Dummett och Massadio Haidara inte kommer till spel.

I nuläget är det här två ganska jämna lag då formsvaga Southampton har fördelen av att få spela på hemmaplan.

X (oavgjort) spelas till 3,60 gånger degen hos bet365. Känslan är att Southampton vaknar till liv sakta men säkert nu.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (upp till 1 000 kr bonus. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp:  17:00, söndag 15/10
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: