15 augusti 2017 Sporting CP FCSB speltips Champions League playoff

Speltips inför Sporting CP – FC Steaua Bukarest 15/8: Överodds deluxe

Det tas i från tårna när oddssättarna varit i farten inför matchen mellan Sporting CP och FC Steaua Bukarest. Det handlar om det första mötet i playoff till Champions League.

Då är det dags för ett par gastkramande veckor i den internationella fotbollen, när playoff till den finaste av turneringar på klubblagsnivå ska avgöras. Här avgörs vilka lag som får ta del av den enorma skattkista som Champions League ligger inne på.

Här fokuserar vi på det första mötet i det intressanta dubbelmötet mellan portugisiska Sporting CP och rumänska FC Steaua Bukarest. På förhand gäller portugiserna som stora favoriter. Det lär ha att göra med att det dels känns som ett mer gediget lag, men också då de fanns med i Champions League så sent som förra säsongen.

Det ska sägas att förra årets äventyr inte blev någon supersuccé. Laget hamnade i för sig i en tuff grupp med Real Madrid, Borussia Dortmund och Legia Warszawa, men tre poäng på sex matcher är likväl en missräkning. Det säger också en del om var Sporting CP står. I Portugal är minst två lag – Porto och Benfica – klart hetare. Därmed skulle vi vilja påstå att FC Steaua Bukarest – eller FCSB som de ofta förkortas – inte ska räknas ut helt här.

Rumänerna var heta senast

Därtill bör nämnas att rumänerna såg väldigt starka ut i det senaste dubbelmötet här i kvalet. Då blev det vinst mot Viktoria Plzen, ett lag med rutin från Champions League. 2-2 på hemmaplan gav kanske inte världens bästa utgångsläge, med 4-1-vinsten i Slovenien var ett styrkebesked.

Det här är på intet sätt ett superstabilt lag, men det finns offensiv frejdighet och en vilja att hela tiden gå framåt. Trots att laget börjar på bortaplan tror vi att FCSB går för att göra mål nere i den portugisiska huvudstaden. Laget har nätat i samtliga matcher den här säsongen och har en tydlig offensiv prägel.

Det finns bara två tävlingsmatcher på banken för Sporting CP den här säsongen. Där har det blivit segrar mot noll två gånger om i ligaspelet. Då har motståndet visserligen varit ganska svagt och det känns som att det i den här matchen är första gången det blir skarpt läge för portugiserna. På hemmaplan finns bara ett läge – framåt. Det lär öppna matchbilden.

Visst, hemmalaget är favoriter. Visst, det kan sluta 1-0 eller 2-0.

Hos 888sport betalar dock båda lagen göra mål smått otroliga 2,88 gånger pengarna. Det är hejdlöst högt och synas glatt. Här räknar vi inte bort det rumänska bortalaget.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 15/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 78%
X: 17%
2: 6%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%