Speltips inför St Louis Blues – Minnesota Wild 20/4: 1X2-spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 19 April 2017

Det blir ett rakt spel från det fjärde mötet mellan St. Louis Blues och Minnesota Wild i det pågående NHL-slutspelet. Spelbolagen underskattar spelövertaget i de tre inledande matcherna.

Mycket har handlat om Jake Allen i de inledande tre matcherna i slutspelsserien mellan St. Louis Blues och Minnesota Wild. Så här tre matcher in i den första rundan har Blues gått upp till 3-0 mot ett svårspelat Wild, som slutade sju poäng före Blues i grundserien.

På 117 skott har Jake Allen lyckats göra 114 räddningar. Det ger en räddningsprocent på smått otroligt 97,4% och är såklart en starkt bidragande orsak till att det är Blues som kunnat plocka seger efter seger. Spelmässigt är känslan att det är Wild som varit snäppet mer intensiva, där match ett och match tre sticker ut. Trots att match tre alltså var på bortaplan råder det ingen tvekan om att Wild kändes tyngre. Då vann laget skottstatistiken med 41-31.

3-0 är med andra ord ett ganska ologiskt resultat så här långt – om det inte vore för en uppenbart formtoppad 26-åring i målburen. Jake Allen får ses som en nyckelspelare även i den fjärde matchen, där vi tror att Wild tänker fortsätta på den inslagna vägen och bara mata på ordentligt. Med tanke på att det är Blues som har matchboll finns det inte mycket att be för i det här läget.

Spelövertaget betalar sig till slut

Inte nog med att Wild har vunnit skottstatistiken klart i samtliga tre matcher – spelövertaget har alltså varit galet. 52-26 sa skottstatistiken efter det första mötet, så det finns all anledning att undra när spelövertaget faktiskt ska betala sig med en seger. Wild var en av säsongens stora överraskningar – positivt sett – i grundserien. 266 gjorda mål var näst bäst i hela NHL.

Det måste betala sig till slut. Om det här slutar 4-0 till Blues är det inte bara högst ologiskt, det är också extremt orättvist.

Victor Bartley är osäker till spel för bortalagets del. Det är ett avbräck laget bör kunna hantera utan större problem. Paul Stastny och långtidsskadade Robby Fabbri kommer inte till spel för hemmalaget.

Tre matcher med spelövertag bör bära frukt till slut. Jake Allen kan inte vara lika omänskligt bra ännu en gång, även han bör ha en lite sämre dag till slut. Det finns hur som helst ett oerhört värde uppdukat på 1×2-marknaden.

Minnesota Wild vinner (ordinarie tid) spelas till 2,65 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Minnesota Wild vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:30, torsdag 20/4
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: