18 april 2019 predators stars dallas nashville speltips nhl

Speltips inför St Louis Blues – Nashville Predators 27/4: Andra slutspelsrundan är här

Det blir ett hett möte mellan St Louis Blues och Nashville Predators i den andra slutspelsrundan i NHL – det vågar vi lova. Det första mötet spelas natten till torsdag svensk tid.

Då är vi äntligen framme vid nästa slutspelsrunda i NHL. Efter ett par dagar helt utan ishockey från andra sidan Atlanten är det alltså åter dags och det är inte vilka matcher som helst som dukas upp.

Vårt fokus hamnar dock på den första matchen mellan St Louis Blues och Nashville Predators. Båda lagen imponerade stort i den första rundan och ser starka ut, inte minst i den defensiva delen av spelet. Blues lyckades hålla väldigt målfarliga Minnesota Wild ifrån att trycka in puckar i deras matchserie. Jake Allen i kassen gjorde en formidabel matchserie och ser väldigt het ut.

Predators å sin sida lyckades med konststycket – ja, det måste kallas så – att slå ut Chicago Blackhawks, denna tungviktare, i fyra raka matcher. Effektivitet framåt och totalt tre insläppta mål på fyra matcher räckte väldigt långt. Tre insläppta mål på 240 minuter ishockey är inte illa, speciellt inte mot Blackhawks.

Det blir en målsnål historia direkt

Känslan är att det här är två ganska lika lag, men där Predators har lite mer finurlighet och offensiv kreativitet. Båda målvakterna har storspelat i slutspelet och båda lagen har verkligen gjort solida insatser så här långt. Det är med andra ord två gedigna lag som drabbar samman här och känslan är att båda gärna känner lite på varandra i den inledande matchen.

Robby Fabbri är som bekant knäskadad och kommer inte att spela mer den här säsongen. I övrigt har faktiskt hemmalaget inga som helst avstängningar eller skadebekymmer att ta i beaktande inför match nummer ett. Det är såklart en stor fördel att kunna laborera med full trupp.

Inte heller hemmalaget har några enorma bekymmer på skadefronten. Colin Wilson och Craig Smith dras med småskavanker och är därför lite tveksamma till spel. Det lär beslutas om deras eventuella medverkan på matchdag. Vernon Fiddler är däremot inte tillgänglig än.

Skadefronten är med andra ord ingen faktor som påverkar vår uppfattning om matchen. Det är fortfarande två defensivt starka lag som drabbar samman. Därför förväntar vi oss en lite mer försiktig matchbild här i match ett.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,80 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 27/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 26%
2: 36%
Över 5,5 mål: 37%
Under 5,5 mål: 66%