Speltips inför Steaua Bukarest – Sporting CP 23/8: Målspel i returen

Simon Pålsson Publicerat: 23 August 2017

Returmöte i den rumänska huvudstaden väntar. Efter 0-0 i den första matchen är känslan att en mer målglad historia ligger nära till hands, med tanke på att ett enda mål sätter ordentlig fart på matchen.

Ett av de mer öppna returmötena i Champions Leagues playoff är det som spelas i den rumänska huvudstaden Bukarest, där hemmalaget Steaua får besök av portugisiska Sporting CP.

Det första mötet slutade 0-0 efter att portugiserna legat på ganska ordentligt för ett ledningsmål rakt igenom hela matchen. Gästande Steaua Bukarest försvarade sig dock väl och kunde freda sitt mål hela vägen in i mål. Det kostade visserligen en utvisning på Mihai Pintilii, som nu alltså missar returmötet.

Känslan är hur som helst att många – då tänker vi främst på spelbolagen – har underskattat det rumänska laget inför det här dubbelmötet. Det var vi inne på redan i speltipset till förra matchen. Frågan är om laget kan streta emot bra även här i returmötet?

En öppnare matchbild att vänta

På hemmaplan tar vi för givet att rumänerna vågar sig fram lite mer i banan. Å andra sidan känns det som rimligt att det är portugiserna som ses som favoriter inför matchen i fråga. Det känns också rimligt att anta ett tydligt portugisiskt spelövertag.

Inför sin hemmapublik och i en miljö som de känner sig hemma i litar vi dock på att Steaua Bukarest går för att göra mål. Med tanke på att laget bara har 0-0 med sig från det första mötet vore det förödande med ett portugisiskt mål. Då måste plötsligt hemmalaget göra två för att hålla sig vid liv.

Ett mål åt endera håll kommer att kasta om förutsättningarna totalt. Därför väntar vi oss en öppnare matchbild och tror att det ökar hemmalagets chanser att näta. I så gott som samtliga hemmamatcher gör laget mål, så vanan finns absolut.

Båda lagen göra mål spelas till 2,20 gånger degen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 23/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: