Speltips inför Stoke – Arsenal 13/5: Motivation och klass

Spelbloggare Publicerat: 11 May 2017

Stoke på Bet365 Stadium, betyder det problem för Arsenal i den fortsatta Champions League-jakten? Speltips, odds och statistik hittar ni här!

Väntan på att Stoke ska blomstra och ta klivet från att vara en mitten- till toppklubb i England, den kommer fortsätta. En klassisk säsong i deras mått mätt är i sin absoluta slutspurt; med två matcher kvar är de placerade på en anonym trettondeplats.

Fastän det är oerhört tajt i mittenskiktet och två bra avslutande matcher skulle kunna betyda övre halvan för Stoke – räcker det som tändvätska? Till viss del känns det nästan som att de checkat ut. En vinst på de nio senaste matcherna, det är förstås inte acceptabelt.

Desto mer att spela för har Arsenal. Det handlar om striden om de åtråvärda Champions League-platserna och en vinst här skulle innebära att de kastar ankar en pinne bakom Liverpool till den näst sista omgången och beroende på Manchester Citys resultat mot Leicester även sätta press där. Sexa är de i alla fall nu, ”Gunners”.

På skadefronterna finns det ingenting nytt att rapportera, förutom att Laurent Koscielny kan komma tillbaka i spel för bortalaget. Positiva besked och lagen kan nära på ställa ut de bästa möjliga startelvorna.

Måstematch för “Gunners”

Undertecknad har haft en tendens att nästan överskatta Stoke och ibland underskatta Arsenal under spelåret – men nu vänder vi på steken.

Ger med andra ord ”Gunners”, som ändå är hyfsat stora favoriter, större chanser än oddssättarna. Att ha fördel i områdena motivation, klass och form brukar slå hårt.

Misstolka inte – Bet365 Stadium är en tuff arena att resa till, men känslan är att Stokespelarna till viss del checkat ut; känner att de inte har tillräckligt mycket att spela för såhär i slutspurten. Som nämnt; endast en vinst på de nio senaste matcherna och när nivån skruvats upp, då har man fallit. Stundtals, lite lojt.

Att imponeras av Arsenal kan vara att ta i, men steppat upp har de åtminstone. Southampton plockades ner med 2-0 på bortaplan senast och vinstsiffrorna blev desamma när Manchester United, som förvisso roterade och verkade kliva in halvhjärtat, kom på besök dessförinnan.

Nu slåss ”Gunners” med näbbar och klor för att lösa en av de där åtråvärda CL-platserna och om de ska lyckas plocka en, då måste det nästan bli vinst här. Lyckas? Ja!

Arsenal -0,75 mål (asian handicap) spelas till 1,93x hos Bet365. Då får vi halv vinst på spelet om de tar hem det med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 13/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: