23 september 2017 Stoke Chelsea

Speltips inför Stoke – Chelsea 23/9: Grovt missvisande värdering

Luktar det inte lite som en skräll? Stoke City välkomnar mästarna Chelsea, som kan ha fokus på annat håll, till Bet365 Stadium. Speltips, odds och statistik bjuds på här. 

Efter två bortamatcher och –förluster, mot Newcastle i serien och Bristol City i cupen, är Stoke tillbaka på Bet365 Stadium, vilket blir lite av en chans att starta om på ny kula. Hemmaresultaten har varit starka; förutom 4-0-krossen av Rochdale i Ligacupen – vinst över Arsenal och oavgjort mot Manchester United.

På resande fot har lyckan inte varit i närheten av lika stor och allt som allt har Stoke skrapat ihop fem pinnar på fem matcher i årets Premier League. Mer finns att önska av en klubb som vill utmana på den övre tabellhalvan. Ännu är dock serien ung och några större växlar ska inte dras.

En av orsakerna till varför Stoke inte presterat bättre kan vara skadeproblemen. Hela sex spelare, Kurt Zouma och Geoff Cameron är två, hittas på skadelistan inför matchen. Här är det inte helt hundra att Ryan Shawcross kan medverka heller.

På andra sidan planhalvan ska alltså mästarna Chelsea stå – ett Chelsea som efter den helt otippade 2-3-förlusten mot Burnley i premiären visat upp deras bästa sida. Det har blivit vinster över bland andra Tottenham, Everton och Leicester. Addera en 6-0-kross av Qarabag i premiären av Champions League.

Det var däremot med viss besvikelse som ”De blåa” inte lyckades besegra Arsenal förra veckan, när det slutade mållöst på Stamford Bridge. Bättre var det när ett b-betonad krossade Nottingham Forest i cupen häromdagen, 5-1.

David Luiz får sitta på läktaren den här matchen, till följd av sin avstängning. Pedros status är oklar och han kommer testas närmare avspark.

Redan två hemmaskrällar

Stoke borta på Bet365 Stadium är alltid en tuff uppgift och Chelsea kan dessutom vara illa tvungna att ställa några startpjäser åt sidan i och med det tajta spelschemat. Onsdagens CL-match mot Atlético Madrid står självfallet högre i rangordningen.

Som bäddat för en skräll, med andra ord? Stoke har hittills undvikit att förlora mot Manchester United – en mycket solid prestation – samt vunnit över Arsenal på hemmaplan. De uppträder helt annorlunda hemma kontra borta, så de senaste förlusterna kanske inte betyder alldeles för mycket när vi ska värdera chanserna här.

Det var en mycket tajt match mellan lagen på Bet365 Stadium förra året, där Chelsea vann tack vare ett mål så sent som i den 87:e minuten, signerat Gary Cahill.

Nåja, känslan är att det här kan sluta lite hur som helst – och att Stoke ska kunna stjäla minst en poäng. Helt borta ska de i alla fall inte vara, det är en sak som är säker.

Stoke +1,0 mål (asian handicap) testas till 1,88 x såsen hos Mr Green. Insatsen återfås om Chelsea vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel x 100 kr!

Speltips:

Speltips: Stoke +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel x 100 kr)
Spelstopp: 16:00, lördag 23/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 16%
X: 24%
2: 62%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 48%