Speltips inför Sunderland – Derby County 4/8: Championship är tillbaka!

Simon Pålsson Publicerat: 1 August 2017

Sunderland hoppas på en snabb återkomst till Premier League, men risken är att det blir tufft att hävda sig redan i premiären mot Derby County. Det befarar åtminstone vi.

Huvudmatchen från Championship blir Sunderland mot Derby County. Premiärdagen bjuder även på matchen mellan Nottingham Forest och Millwall, men sändande bolag prioriterar Sunderlands första match i andradivisionen lite högre.

Sunderland har – föga förvånande – haft lite svårt att behålla alla spelare efter att laget åkte ut ur Premier League med huvudet före. Jermaine Defoe är bara en av flera tunga spelare som nu inte finns kvar i laget. I för sig finns det fortfarande en relativt stark backlinje att tillgå, men offensivt sett känns Sunderland inte så heta.

Anfallsbesättningen består av spelare som Grabban och Vaughan, två spelare som onekligen behöver steppa upp för att kunna bära ett helt lag till toppen. I övrigt är det bara yngre, mer oprövade, anfallskort i truppen.

På försäsongen har Sunderland sett stabbiga ut. 5-0-förlusten mot Celtic senast gjöt inget vidare mod i supportrarna, men vad är väl en träningsmatch? Låt oss vänta med att döma ut Sunderland redan nu. Känslan är hur som helst att laget kan få det tungt i Championship. De känns betydligt svagare spelare för spelare än vad lokarivalen Newcastle gjorde vid motsvarande situation förra säsongen.

Derby vill återupprepa förra året

Om Sunderland var besvikna med förra säsongen vågar vi lova att Derby var betydligt mer nöjda. Laget slutade trots allt på plats nummer nio i den jämna tabellen. Med 13 poäng upp till playoff-platserna var drömmen om Premier League i för sig ganska avlägsen, men att Derby etablerade sig i toppskiktet får trots allt ses som en mycket bra säsong.

Inför det här året hoppas laget återupprepa den succén. Nu har ytterligare en tung spelare skrivit på för klubben, i Tom Huddlestone. Det känns som en spelare som verkligen kan få ut sin potential i en den här typen av klubb. Den intressanta mittfältaren Andreas Weimann är också tillbaka i klubben. Det är också en spelare som kan nå höga höjder i sina bästa stunder.

Så vad tror vi om den här premiärmatchen?

Det går inte att veta var vi har lagen, den saken är säker. Känslan är dock att hemmalaget kan få det tufft – både här och resten av säsongen. Derby lär ta sig till fina Stadium of Light med självförtroendet och hoppet om poäng på topp. Orkar Sunderland verkligen göra skitjobbet som krävs för en trepoängare här? Vi ställer oss tveksamma till det.

Vi är lite sugna på någon form av spel på Derby, men fastnar till slut på under 2,5 mål till 1,75 gånger pengarna hos Bwin. 0-0, 0-1 eller 1-1 ligger väldigt nära till hands.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, fredag 4/8
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: