Speltips inför Sunderland – Swansea 13/5: Kortspecial till 2,40

Spelbloggare Publicerat: 11 May 2017

En kortspecialare till oddset 2,40 klickas i när tabelljumbon Sunderland tar emot ett desperat Swansea på Stadium of Light. Frågeställningen; vilken sida åker på flest kort?

Sunderland. Sist i tabellen, helt utan chans att överleva och inte en enda vinst på tio raka matcher. Det var deras facit inför förra veckans bortamatch mot Hull, som är extremt hemmastarka och har kontraktet att spela för – en match som man helt från ingenstans lyckades vinna. Två mål mot noll.

Nu har David Moyes och hans Sunderland chansen att sätta käppar i även Swanseas maskineri.

Det är i första hand just Hull som Swansea nu ska försöka hålla på avstånd i tabellen. ”Svanarna” nådde med förra veckans vinst över Everton upp på säker mark och har nu en pinne ner till under strecket. Formen är dessutom mycket fin! Facit de tre senaste matcherna; vinst över Stoke och, som nämnt, “The Toffees” samt oavgjort borta mot Manchester United.

Men ja, Sunderland visade att de kan sprattla till…

Inför matchen står 1X2-marknaden i 4,25-3,80-1,91. Att favoritskapet ska vara hos Swansea är förstås tveklöst, men undertecknad har svårt att värdera chanserna på de olika tecknen här.

De drabbas av flest ostskivor

Istället för ett resultatspel, är det istället fokus på korten. Vilken sida får syna flest ostskivor?

Min tanke är att Swansea kommer försöka greppa taktpinnen – och hålla den med järnhand. Detta trots bortaplan.

Sunderland var stundtals hårt pressade mot Hull, men effektiva när ytorna och chanserna uppstod. Känslan är dock att vinsten kunde plockas främst på grund av slarv från motståndarna och här blir det tuffare.

Om matchbilden utformas som tänkt, med ett Sunderland som droppar ner i positionerna och pressas hårt, är risken för kort stora; taktiska som av frustration. Risken för frustration finns förvisso även för Swansea, om de inte får till det och hittar nätet – men visst ska Sunderland ses med klart större risk att få syna skivorna?

Exempelvis har William Hill 1,85x för att Sunderland ska åka på flest kort – medan Bwin ställer ut massiva 2,40 gånger pengarna för samma spel, dock endast de gula korten inräknade.

Och det blir vårt val av spel – flest ostskivor för Sunderland till 2,40x.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Sunderland
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 13/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: