Speltips inför Sverige – Ryssland 5/5: Målspel i premiären

Simon Pålsson Publicerat: 3 May 2017

Det är dags för premiär i hockey-VM. Det svenska hockeylandslaget Tre Kronor ställs mot ett svårplacerat ryskt landslag, som dock ser ut att ha goda möjligheter att göra ett avtryck direkt.

Hockey-VM står äntligen för dörren och det är Tre Kronor som spelar öppningsmatchen i turneringen. Grupp A är en tät historia med många tunga lag, där Ryssland står för motståndet i Sveriges första match.

De här båda lagen drabbade samman så sent som för någon vecka sedan i Euro Hockey Tour. Då vann Sverige över ryssarna med 4-3 efter en svängig historia.

Det var bara en seger som följdes upp med två raka förluster för Tre Kronor, som sett riktigt virriga ut stundtals under det som nästan kan beskrivas som en liten försäsong inför VM-turneringen. Totalt 14 insläppta mål på tre matcher är sannerligen inget imponerande facit. Nu är samtliga spelare på plats och vi ser en ganska stjärnspäckad svensk VM-trupp. Å andra sidan finns det flera frågetecken kring hur lagbygget är tänkt att fungera.

Klicka här så kan du läsa vår guide inför turneringen, där vi bland annat delar med oss av hela den svenska VM-truppen.

Alltid svårt att veta var vi har Ryssland

Det är inte heller särskilt enkelt att luska ut var Ryssland står i det här läget. Laget förlorade som bekant mot Tre Kronor, men avslutade med en 4-3-seger över det Tjeckien som Sverige förlorade med 8-4 mot. Det går inte att läsa in för mycket av resultaten i Euro Hockey Tour, men det går åtminstone att se vissa mönster.

Känslan är att Ryssland, som har ett lag med många starka KHL-spelare, har mycket goda möjligheter att göra ett målmässigt avtryck här. Det svenska laget har klara organisatoriska problem och är lite för enkla att etablera tryck på, baserat på matcherna förra veckan. Det bör passa Ryssland nu när matchen gäller betydligt mer.

Det öppnar för ett ryskt målspel. Ryssland över 2,5 mål spelas till 2,00 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Ryssland över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, fredag 5/5
TV:    tvfyra logo  cmorelivetva logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: