Speltips inför Sverige – Slovakien 17/6: Lite heder att försvara

Simon Pålsson Publicerat: 16 June 2017

Efter förlusten mot Montenegro senast har de svenska handbollsherrarna faktiskt lite heder att försvara på lördagen. Då väntar kvalets sista match, hemma mot Slovakien.

EM-kvalet avslutas med den sista gruppspelsmatchen hemma på svensk mark. Det svenska herrlandslaget i handboll har visserligen redan säkrat avancemanget till nästa års EM-turnering i Kroatien, men här handlar det om att spela för sin heder igen.

I den förra gruppspelsmatchen mot Montenegro blev det förlust med hela fyra bollar, trots att Sverige egentligen är ett betydligt bättre lag. Motivationen var av förklarliga skäl inte på topp, samtidigt som Montenegro är vassa på hemmaplan. Å andra sidan var det ingen vidare hedersam förlust.

Känslan är att Sverige gärna rundar av kvalspelet med en stabil vinst på hemmaplan. För motståndet står Slovakien, som dessvärre missar EM efter att ha spelat in två poäng på fem matcher så här långt. Laget har inte heller vunnit någon match alls, utan plockat hem sina poäng efter två kryss. Det duger helt enkelt inte.

Spel på målmarknaden

I matchen mot Montenegro lyckades vi pricka rätt med vårt speltips på den raka målmarknaden. Den här gången fortsätter vi med ett liknande spel, men riktar nu in oss på ett specifikt lag och dess möjligheter att göra ett målmässigt avtryck i matchen.

Att Sverige främst är starka i sin defensiv och vilar på en fin organisation är allmänt känt. På hemmaplan blir det ännu tydligare. Nu behöver Sverige inte heller gå galet hårt för en vinst, utan kommer förmodligen bara att göra vad som krävs för att komma undan med hedern i behåll och ta en vinst.

Senast lagen möttes slutade matchen 21-17 till Sverige och kanske kan det resultatet vara en fingervisning på vad som väntar här. Hur som helst har vi svårt att se hur slovakerna ska kunna göra fler än 24 mål på bortaplan mot gruppens starkaste lag.

Därför lirar vi Slovakien under 24,5 mål till 1,78 gånger pengarna hos 888sport. Mot hawaiilaget Montenegro har laget lyckats göra fler mål, men borta mot Sverige känns det föga troligt att slovakerna lyckas med det.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Slovakien under 24,5 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, lördag 17/6
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: