24 september 2017 EttKryssTvå

Speltips inför Swansea – Newcastle 10/9: Tre viktiga poäng

Newcastle tog en tung 3-0-vinst i sin senaste match och hoppas nu att energin från den vinsten finns kvar i spelartruppen trots landslagsuppehållet. Kan Swansea sätta käppar i hjulet här?

Var det ett uppvaknande vi såg senast? Efter två tama insatser precis i början av säsongen vaknade Newcastle till liv ordentligt i senaste matchen mot West Ham. Plötsligt fanns det energi i spelet och då är det ingen hemlighet att Newcastle är svåra att hantera för de flesta lagen i ligan. West Ham fick hur som helst se sig besegrade med 3-0.

Nu är frågan om det här var början på en uppåtgående trend hos Newcastle. På det sättet kom landslagsuppehållet aningen olägligt för laget, som dock kunnat få en del spelare tillbaka i träning. Å andra sidan hade de nog gärna rullat vidare på den boost av självförtroende som 3-0-vinsten gav, men frågan är om det inte går att kanalisera den energin inför den här matchen ändå?

Klart är i alla fall att Newcastle – alldeles oavsett att truppen är för svag enligt Rafa Benitez – är ett välfungerande lag i sina bästa stunder.

Swansea tog en viktig vinst borta mot jumbon och katastroflaget Crystal Palace senast. Det gav lite arbetsro till ett Swansea som inte känns helt på banan. Det är inte helt säkert i vilken riktning den här klubben är på väg och känslan är att det inte finns tillräcklig beslusamhet i varken spelartrupp eller spelidé för att ta sig an den här typen av hemmamatcher som nu väntar mot Newcastle som favoriter. I våra ögon är det snarare gästerna som sitter i förarsätet inför matchen.

Newcastle kan plocka tre poäng

Nathan Dyer och Ki Sung-Yueng är fortsatt indisponibla för Swansea inför den här matchen. Båda spelarna närmar sig sakta men säkert sin comeback, men är alltså inte tillgänglig för spel än. Leon Britton är också osäker till spel i just den här matchen. Kyle Bartley – nyförvärvet från Leeds United inför den här säsongen – har nyligen opererat sitt knä och missar cirka tre månader av säsongen. Därmed får Swansea stuva om en del i försvarslinjen.

I Newcastle kommer inte anfallaren Aleksander Mitrovic (bilden) till spel i den här och i följande två omgångar. Han har stängts av i efterhand och avtjänar därmed ett tre matcher långt straff. Paul Dummett och Chancel Mbemba är inte heller tillgängliga.Det faktum att Chancel Mbemba inte är med öppnar upp en lucka på vänsterbacken, men där tror sig Newcastle ha ganska bra täckning.  Dwight Gayle närmar sig comeback och kommer att testats sent av Rafa Benitez stab.

I våra ögon är det som sagt Newcastle som ligger närmast en vinst eller en prestation som ger dem förutsättningarna att faktiskt skapa tillräckligt med målchanser för att vinna. Ett oavgjort resultat är inte orimligt, men det tippar helt klart åt gästernas håll.

Newcastle draw no bet spelas till 2,28 gånger degen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Newcastle draw no bet
Odds:  2,28 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 10/9
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 30%
2: 30%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 57%