Speltips inför Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 28/3: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 27 March 2017

Det blir ett spel på målmarknaden när Tampa Bay Lightning, som desperat jagar poäng i jakten på en slutspelsplats, tar sig an Chicago Blackhawks på hemmaplan. Det här kan bli en jämn historia.

Det är fina tider för den svensk som älskar NHL. Inte nog med att ligan är inne i en väldigt intressant period, där slutspelsplatserna ska delas ut så här veckorna innan det drar igång på allvar.

Därtill har vi som svenskar fördelen av att vi ställer om klockan till sommartid en vecka före amerikanarna. Det gör att vi sparar in en timme på NHL-matcherna där borta på andra sidan Atlanten. Det blir med andra ord lite mer humant att stanna uppe om nätterna nu när en timmes extra sömn är räddad.

Vårt fokus den här måndagsnatten – alltså natten till tisdag svensk tid – hamnar bland annat på den intressanta matchen mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks. Det här är två lag som gick in i säsongen med klara slutspelsambitioner. I nuläget är det bara gästerna som har säkrat en plats i slutspelet. För Lightnings del handlar det om att ta in tre poäng på Boston Bruins. Först då blir slutspelsdrömmen sann.

Här hoppas vi inte på för mycket

Inför det här mötet – som hemmalaget verkligen hade behövt vinna – finns det en del offensiva avbräck att ta i beaktande. En sådan som Steven Stamkos har i för sig varit borta ett tag, men är ett mycket hårt tapp. Därutöver finns det tre andra centrar som inte lär kunna spela matchen. Cedric Paquette, Tyler Johnson och Vladislav Namestnikov är osäkra till spel. Lägg också till Ryan Callahan, vars höftskada håller honom borta hela säsongen.

Artem Anisimov är den enda spelare som tros missa matchen för Blackhawks del, åtminstone om vi ska tro de rapporter som har nått fram till oss i skrivande stund. Med skillnaden i avbräck finns det en liten fördel gästerna inför matchen, men då finns det fortsatt många andra parametrar att väga in inför matchen.

Inte sällan när de här båda lagen drabbar samman får vi se ganska tighta matcher. Det finns en hel del prestige mellan lagen och i det här läget – när viktiga poäng står på spel – känns en tät historia än närmare till hands. Blackhawks åker inte till Tampa Bay för att ge bort några poäng, den saken är säker. Sex av de sju senaste matcherna mellan lagen har slutat med mindre än sex mål.

Därför känns under 6 mål, ordinarie tid (asian handicap) till 1,69 gånger pengarna hos Unibet som bra betalt. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt sex mål efter 60 spelade minuter.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 6 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:30, tisdag 28/3
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: