Speltips inför Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 28/2: Överodds deluxe

Simon Pålsson Publicerat: 27 February 2017

Betway dukar upp ett överodds flera tiondelar över sina konkurrenter inför NHL-matchen mellan Tampa Bay Lightning och Ottawa Senators. Det gäller att passa på innan det är för sent.

Det står bara tre NHL-matcher på schemat under natten till tisdag svensk tid. Ett möte sticker ut lite extra – nämligen det i Tampa, där hemmalaget Tampa Bay Lightning får besök av det kanadensiska laget Ottawa Senators.

Gästerna är ute på en bortaturné och gör nu sin fjärde raka match på bortaplan. Så här långt har det varit en lyckad sejour utanför den kanadensiska gränsen, med två vinster och en förlust. Om det skulle bli vinst här också är det rent av väldigt lyckat för Senators, som i skrivande stund huserar i mitten av den totala NHL-tabellen och ser ut att göra sig redo för ett slutspel senare i vår.

På det hela taget har laget varit lite svårplacerat den här säsongen, likt många andra lag. NHL-tabellen är jämnare än på många säsonger, speciellt i mittenregionen. Det är väl främst den defensiva delen av spelet – 157 insläppta mål på 60 matcher – som har sett stabilt ut den här säsongen för Senators. I övrigt har laget blandat högt med lågt mest hela tiden.

Tampa Bay Lightning går på knock här

För närvarande ser det aningen mörkt ut för Tampa Bay Lightnings del, om slutspel fortfarande är målet med säsongen. För att knipa ett wildcard till slutspelet i den östra konferensen krävs att laget plockar in sju poäng på Toronto Maple Leafs. Om det ska vara möjligt krävs en uppryckning i slutskedet av grundserien.

Därför räknar vi iskallt med att Lightning går in för fullt när säsongen nu går in i den kritiska fasen där slutspelsplatserna ska delas ut. Visst, det återstår i runda slängar 20 omgångar, men med tanke på att serien är så jämn som den är krävs det att Lightning passerar ett gäng lag på sin väg upp till en slutspelsplats. Med andra ord finns det ingen tid at förlora.

I sina senaste matcher har Lightning visat prov på en stark förmåga att ta tag i matcherna direkt. I fem raka matcher har laget nätat i den första perioden. Fyra gånger om har det dessutom räckt för att gå till den första pausvilan med en ledning i bagaget. Vi tar för givet att det är målet även här, att helt enkelt gå på någon slags knock direkt. Ottawa Senators många resor sitter troligen i både ben och huvud, något som kan påverka deras förmåga att vara alerta från början.

Hos Betway får vi det smått otroliga oddset 2,85 gånger pengarna på att Tampa Bay Lightning ska vinna den första perioden. Det spelas.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tampa Bay Lightning vinner (första perioden)
Odds:  2,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, tisdag 28/2
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: