Speltips inför Timrå IK – AIK 4/10: Nu tar det stopp?

Simon Pålsson Publicerat: 4 October 2017

Efter en rasande fin inledning på säsongen gästar AIK nu Timrå IK för en mycket tuff bortamatch. Kanske tar vinstraden med fyra raka segrar slut den här kvällen.

AIK gästar på onsdagskvällen toppkonkurrenten Timrå IK i Hockeyallsvenskan. Efter fyra raka vinster är det inte konstigt att det finns en del förväntningar på 08-laget här, men frågan är om det inte har blivit lite skevt nu? Det har – resultatmässigt – nästan gått lite för bra hittills.

Nu väntar en riktigt tuff bortamatch och kanske stöter AIK på ordentlig patrull?

Det som talar för AIK är trots allt – om vi nu bortset från den fina formen och den övertygande säsongsinledningen – att laget ser ut att trivas mot Timrå. I de fem senaste inbördes mötena har Solnalaget tagit fyra vinster, varav två på bortalpan. Det bör bara en ganska skön sak att ha med sig inför mötet.

Timrå IK stretar emot

Inte heller Timrås säsongsinledning går att förkasta. Tre vinster och en uddamålsförlust så här långt är bra. Det som imponerar är allra främst den defensiva delen av spelet, där laget så här långt bara släppt in fem mål. På hemmaplan vet vi dessutom hur svårslagna de kan vara, så det här är ingen match som AIK kan åka upp till och förvänta sig enkla poäng i.

– Det vi har sett av AIK och deras matcher är att de spelar ett snabbt och bra spel. Vi ska försöka få till ett tight och bra försvarsspel, det bygger alltid på det. Sen får vi försöka bli lite mer effektiva också och fortsätta på den inslagna linjen på hemmaplan, med hög intensitet, säger Timrås tränare till lagets officiella hemsida.

Med andra ord kan vi nog vänta oss ett hemmalag som inte gärna bjuder AIK på någonting i onödan. Därtill får AIK se upp med ett aggressivt Timrå. Så här långt har defensiven som sagt imponerat hos Timrå. Det tror vi blir avgörande här också.

AIK under 2,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,70 gånger degen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 4/10
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: