Speltips inför Tomas Berdych – Gilles Simon 25/5: Rakt spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 23 May 2017

ATP-turneringen i franska Lyon är framme vid sina kvartsfinaler, där vi bland annat får ta del av den intressanta matchen mellan Tomas Berdych och Gilles Simon. Här hämtas ett rakt spel.

Det är dags för kvartsfinaler i ATP-turneringen i franska Lyon, där delar av världseliten laddar upp inför nästa veckas Grand Slam-turneringen på fransk mark.

Här väntar en intressant drabbning mellan två riktiga toppspelare, Tomas Berdych och Gilles Simon. Det här är visserligen två spelare som inte främst satsar på grussäsongen, men som besitter så mycket kvalité att de såklart är att räkna med.

Det ska sägas att Grand Slam-turneringar alltid lockar de största spelarna, även fall den råkar spelas på ett underlag som spelaren i fråga inte uppskattar. För att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt spelas vanligtvis ett par veckor grustennis inpå Roland Garros.

Här är tjecken lite starkare

Det här är fjärde grusturneringen som Tomas Berdych medverkar i den här våren. Det har blivit respass i den tredje omgången i samtliga turneringar, men då mot tunga spelare i form av Marin Cilic, Milos Raonic och Alexander Zverev. På det hela taget känns det som att grusformen smyger sig på för tjecken.

Gilles Simon å sin sida har spelat fyra turneringar på grus innan den här turneringen i Lyon. Det ska sägas att fransmannen bara har vunnit två matcher på dessa fyra turneringar. Grusformen ser med andra ord allt annat än stark ut.

Just nu har vi 7-6 i inbördes möten till Gilles Simon. Det är också fransmannen som har vunnit den enda grusmatchen som har spelats mellan de båda. Den spelades dock för över 10 år sedan, så det känns inte helt relevant nu. Märk väl att det är Tomas Berdych som har vunnit två raka matcher.

Känslan är att Tomas Berdych är hetare här. Formskillnaden bör bli tydlig. Det raka spelet på tjecken spelas till 1,63 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tomas Berdych vinner
Odds:  1,63 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, torsdag 25/5

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: