Speltips inför Tommy Haas – Ruben Bemelmans 3/7: Äntligen Wimbledon!

Simon Pålsson Publicerat: 1 July 2017

Den första matchen vi djupdyker i från årets Wimbledon är den mellan Tommy Haas och Ruben Bemelmans i den första omgången. Favoritskapet är i våra ögon mycket tydligt.

Han må ha halkat ner ordentligt på världsrankingen, men att Tommy Haas är en fantastisk tennisspelare fortfarande råder det ingen tvekan om. Tysken har hunnit fylla 39 år och visst märks det att han inte har samma speed längre. Bolltalangen är dock intakt, trots att det i år är 15 år sedan han toppnoterade som nummer två i världen.

Så sent som för några veckor sedan slog 39-åringen faktiskt sin goda vän Roger Federer i ATP Stuttgart. Resan i den turneringen tog sedan slut efter en ganska jämn match mot formstarka Mischa Zverev. Hur som helst har Tommy Haas sett ganska pigg ut under juni månad och att han trivs på gräs är uppenbart.

Nu väntar Wimbledon, där Ruben Bemelmans står för motståndet i den första omgången. Belgaren har inte heller någon vidare placering på världsrankingen att skryta med, men till skillnad från sin tyska motståndare har han heller aldrig varit att räkna med på allvar. Det är en ok tennisspelare, varken mer eller mindre.

Gammal är äldst här

Att Tommy Haas skulle orka i två veckor känns föga troligt. Så länge 39-åringen är pigg och alert finns det dock få spelare som kan städa av honom utan problem. Ruben Bemelmans är defintivit inte en sådan spelare, den saken känns ganska given.

Belgaren har på sina snart elva år som ATP-spelare inte tagit någon titel och har inte heller varit rankad bättre än 84 i världen. Det må bara vara siffror, men i det här fallet är de talande för nivån på 29-åringens talang. Det är en spelare som harvar omkring och som i sina bästa stunder kunnat rubba en del bättre rankade spelare, men när det väl gäller eller när det är riktigt tunga fiskar på andra sidan nätet har inte Ruben Bemelmans haft mycket att sätta emot.

Formen är inte heller mycket att skryta med. Tre kvalsegrar – med tappade set i de två första – vittnar i för sig om att belgaren kliver in med gott självförtroende. Det har dock varit tal om väldigt humant motstånd och kikar vi på övriga grässtats i år ser vi att den enda segern kom mot den oerhört svaga spelaren Yasutaka Uchiyama. Då tappade han dessutom ett set.

Nej, här finns det inte mycket att ordna om. Tommy Haas ska ta sig vidare till andra omgången.

Tommy Haas -1,5 set spelas till 1,84 gånger pengarna hos Unibet.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tommy Haas -1,5 set
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:15, måndag 3/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: