Speltips inför Tommy Robredo – Grigor Dimitrov 31/5: Underskattad veteran

Simon Pålsson Publicerat: 30 May 2017

Spelbolagen är extremt eniga i övertygelsen om att Grigor Dimitrov är storfavorit mot Tommy Robredo. Känslan är dock att den spanska veteranen kan streta emot bra här.

När Tommy Robredo tar sig an Grigor Dimitrov i den andra omgången i Roland Garros är den stora frågan om gammal fortfarande är äldst, eller om de nya förmågorna helt enkelt är för svåra för Tommy Robredo nu.

Den nyblivna 35-åringen är nu inne på sin tjugonde säsong som proffs på ATP-touren och har haft en fin karriär bakom sig, med totalt 12 titlar. 2006 var han rankad femma i världen, men bättre än så blev det aldrig. Det är hur som helst något att ha med sig hem till de framtida barnbarnen.

Av de 12 titlarna kom hela 11 på grus. Det är helt enkelt grus som är Tommy Robredos fördelaktiga underlag och även fall åldern börjar tära på honom är det fortsatt en spelare med mycket talang. Det visade han inte minst i den första omgången av turneringen. Då besegrades den ack så rörlige Daniel Evans i fyra set.

Nu väntar Grigor Dimitrov, en spelare som håller till högt upp på rankingen, samtidigt som vi för närvarande hittar Tommy Robredo närmare 300 på rankingen. Så sent som för en månad sedan fick vi dock se spanjoren slå Grigor Dimitrov med 2-1. Än finns det alltså hopp.

Grigor Dimitrov är en outsider

2017 råder det ingen tvekan om att det är Grigor Dimitrov som är den hetare av de här två spelarna. Bulgaren ska den här säsongen ta ytterligare steg för att utmana de riktigt stora i världseliten. Från sin position som nummer 13 på rankingen gäller han som en skön outsider under året.

På grus trivs han dock inte fullt lika bra – likt så många andra spelare känns det som. Hans starka baslinjespel och hårda forehand passar bättre när det går lite snabbare. Inte en enda av hans sex ATP-titlar har kommit i en grusturneringen. Det säger ändå en del.

I den första omgången slog Stephane Robert, en 37-årig veteran som får Robin Söderling att kännas het på touren. 3-0 var programenligt, men imponerar inte. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd och känslan är att Grigor Dimitrov – som självklart inte vill förta sig redan i andra omgången – får bra motstånd. Spelbolagen håller bulgaren som solklar favorit, men vi tror att den spanska veteranen kan streta emot.

Över 3,5 set spelas till 2,10 gånger pengarna hos bet365. Tommy Robredo har trots allt 3-1 i matcher mot Grigor Dimitrov, där de tre senaste inbördes mötena dessutom slutat med tre set (tresetare). Det talar för att det blir viss spänning här ändå.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 31/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: