28 april 2018 Stryktipset Speltips

Speltips inför Tottenham – Chelsea 20/8: Hett derby

Det vankas ett hett Londonderby på söndagseftermiddagen. Tottenham Hotspur hoppas plocka sin andra raka trepoängare när lokalrivalen Chelsea står för motståndet.

Då står det ett hett derby i London på schemat. Tottenham Hotspur och Chelsea gör upp om tre viktiga poäng så här i inledningen av Premier League.

Baserat på öppningsomgången i Premier League borde hemmalaget ses som klara favoriter här. Laget såg starka ut i bortavinsten mot Newcastle och kunde åka hem med en 2-0-vinst. Det känns som att laget bygger vidare på framgångsreceptet från förra säsongen. Inför den här säsongen har inga större förändringar skett i truppen, varpå Tottenham kan fortsätta på den inslagna vägen.

Det saknas möjligen lite spets och frågan är om Londonlaget verkligen kan hota när det väl kommer till kritan? Klart är i alla fall att de så här i inledningen av säsongen har en fördel gentemot många ofärdiga lag. Det är också det som gör att spelbolagen målar upp Tottenham som ganska klara favoriter inför mötet med Chelsea.

Tunga avbräck i båda läger

Chelsea hade en minst sagt tung premiär och fick se sig besegrade med 3-2 mot Burnley. Därtill åkte laget på hela två utvisningar och såg allmänt desorienterade ut över matchens nittio minuter. Det finns helt enkelt en del frågetecken inför fortsättningen och frågan är var Chelsea står nu? Hur mår laget?

Inför det här tuffa mötet med Tottenham får Chelsea dessutom klara sig utan en rad nyckelspelare. Gary Cahill och Cesc Fabgres är avstängda efter sina röda kort senast. Eden Hazard och Tiemoué Bakayoko närmar sig comeback och ryktas finnas med i matchtruppen av den enkla anledningen att Conte inte vågar ta några risker med sitt redan försvagade lag. Pedro lär missa matchen för Chelsea.

I hemmalaget är Erik Lamela, Danny Rose, Georges-Kevin Nkoudou och troligen även Kieran Trippier otillgängliga.

Vår känsla är att Tottenham har goda möjligheter att ta sig en trepoängare till här. Å andra sidan spelas den här matchen på Wembley Stadium – där Spurs alltså ska spela samtliga hemmamatcher i Premier League den här säsongen. Det faktum att laget inte kan spela sina hemmamatcher på White Hart Lane är såklart en djup nackdel och frågan är i vilken utsträckning det påverkar matcherna i allmänhet och ett derby i synnerhet? Det gör i alla fall att vi avstår det raka spelet på Tottenham här.

Istället riktar vi in oss på målmarknaden. Med defensiva avbräck i Chelsea och med Wembley som skådeplats tror vi på en öppen historia.

Över 2,5 mål spelas till 1,92 gånger insatsen hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 20/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 28%
2: 28%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%